Prestrojavanje: Crnogorska partija ne bojkotuje izbore u Srbiji!

Prestrojavanje: Crnogorska partija ne bojkotuje izbore u Srbiji!

06/02/2020 Off By BERB

 


Politička situacija je nažalost takva da su nerijetko i opozicione partije – bilo na ljevici, bilo na desnici – podjednako loše kao i vladajući režim, po pitanju odnosa prema našoj nacionalnoj zajednici


 

Glavni odbor Crnogorske partije na sednici u Novom Sadu doneo je odluku da Crnogorska partija učestvuje na predstojećim izborima i tako omogući da se čuje glas crnogorske manjine u Vojvodini i Srbiji, saopštila je danas CP.

“Kada su ugrožena Ustavom i zakonima garantovana prava crnogorskoj zajednici u Srbiji nemamo ni jedan razlog da budemo pasivni i da bojkotujemo izbore. Politička situacija je nažalost takva da su nerijetko i opozicione partije – bilo na ljevici, bilo na desnici – podjednako loše kao i vladajući režim, po pitanju odnosa prema našoj nacionalnoj zajednici”, navela je u saopštenju.

“Crnogorska partija je jedna od rijetkih političkih partija u Srbiji koja je jasno profilisana na tekovinama antifašizma, koja jasno poštuje punu nezavisnost svih bivših jugoslovenskih republika, kao i punu političku, ekonomsku i suštinsku autonomiju Vojvodine i punopravno članstvo Srbije u EU i NATO”, poručila je ta stranka.

Navela je da je ključni interes cele države da Srbija postane “normalna, progresivna evropska zemlja oslobođena nasleđa nacionalizma”.♦