Beograd: Incident pre promocije knjige Vojislava Šešelja!

Beograd: Incident pre promocije knjige Vojislava Šešelja!

06/02/2020 Off By BERB

 


Radikali su napali šestoro aktivista nevladinih organizacija, četiri žene i dva muškarca, grubo ih gurali, bacali na pod i izbacili napolje iz opštinskih prostorija uz vrijeđanja, psovke i pogrde


Članovi i simpatizeri Srpske radikalne stranke napali su sinoć i aktiviste nevladinih organizacija. Incident se dogodio pre početka promocije knjiga lidera radikala Vojislava Šešelja u zgradi Opštine Stari grad Beogradu.

Aktivisti Fonda za humanitarno pravo (FHP), Foruma ZFD i Inicijative mladih za ljudska prava došli su na promociju Šešeljevih knjiga sa namerom da joj prisustvuju i da prisutnima podele Dosije FHP-a “Zločini nad Hrvatima u Vojvodini”.

Radikali su napali šestoro aktivista nevladinih organizacija, četiri žene i dva muškarca, grubo ih gurali, bacali na pod i izbacili napolje iz opštinskih prostorija uz vrijeđanja, psovke i pogrde.

– Ušli smo u hol, počeli su da nas bacaju, guraju, psuju… Oborili su Natašu Kandić, i mene su oborili, izbacili su nas napolje. Nikakvo opštinsko obezbeđenje nismo videli, nikakvu policiju. U jednom trenutku je došao Šešelj i rekao da nas izbace“, ispričala je agenciji Beta Nataša Govedarica, direktorka beogradske kancelarije nemačke organizacije Forum ZFD.♦