Grenel kod Vučića: Ako ne bude dogovora sa Prištinom – SAD se povlače!

Grenel kod Vučića: Ako ne bude dogovora sa Prištinom – SAD se povlače!

24/01/2020 Off By BERB

 


Srpski predsednik zadovljan je današnjim razgovorom s Grenelom, zato što je bio otvoren i iskren


Oko dva sata čekali su danas novinari Aleksandra Vučića i specijalnog izaslanika predsednika SAD za Kosovo , Ričarda Grenela da im se obrate. Grenel ih je odmah odobrovoljio izjavom da nigde nije video toliko kamera, a i izjavom da Kosovo mora da ukine takse.

Drugi deo ove izjave dotiče Srbiju i traži da ona u svetu zaustav kampanju o priznavanju Kosova i na njega je odgovorio Aleksandar Vučić:

-Ne prihvatam izjednačavanje nelegalno uvedenih taksi na srpsku robu i priznanja nezavisnosti Kosova. Naš stav o nezavisnosti razlikuje se od stava SAD i Prištne. Oni žele što više priznanja , a mi to ne želimo i naš posao je da radimo na tome.
Srpski predsednik zadovljan je današnjim razgovorom s Grenelom, zato što je bio otvoren i iskren: On je isto rekao i u Prištini i ovde. Neki tamo govore jedno, a ovde drugo.

Vučić je zahvalio Trampu što pokazuje interesovanje za Srbiju i ponovio njegov poziv američkom predsedniku da nas poseti.

Grenel je pozdravio svoju prjateljicu, Anu Brnabić, koja je još u Švajcarskoj i govorio o uspesima svog predsednika u razvoju privrede SAD:
-Ja sam ovde došao da pomognem nastavak razgovora Prištine i Beograda. Želim da približim dve strane, a one neka odluče kako će dalje. Ja bih se fokusirao na bolji život , a politička pitanja stavio na stranu. Ako se pregovarači ne dogovore, mi ćemo se povući.

Pohvalio je sve akcije Srbije oko uvodjenja avionske linije Beograd – Priština i rekao da će već u ponedeljak beogradski stručnjaci putovati za Berlin na razgovore oko uvođenja železničke pruge.

Vučić je obećao da će se ubrzati radovi na autoputu do Prištine.♦