Vuk Jeremić za Danas: Vućić hoće crnogorsku “Srpsku listu”

Vuk Jeremić za Danas: Vućić hoće crnogorsku “Srpsku listu”

08/01/2020 Off By BERB

 


Jeremić je Vučića optužio da je pokušao da „politički profitira na buđenju naroda u Crnoj Gori“, ali kako navodi, taj plan je propao zbog „nepotkupljivog dela Srpske pravoslavne crkve“


.

„Da je otišao na sever Crne Gore, Vučić bi bio izviždan i najuren, a onda bi to isto krenulo da mu se događa i u Srbiji. Ostaje da se vidi da li će mu poći za rukom da od političkih stranaka koje podržava većina srpskog stanovništva u Crnoj Gori napravi crnogorsku verziju „Srpske liste“ na Kosovu i Metohiji. Nadam se da neće“, rekao je u intervjuu Danasu predsednik Narodne stranke, Vuk Jeremić.

Jeremić je Vučića optužio da je pokušao da „politički profitira na buđenju naroda u Crnoj Gori“, ali kako navodi, taj plan je propao zbog „nepotkupljivog dela Srpske pravoslavne crkve“.

Jeremić smatra da će Vučić, nakon prolećnih izbora pred Narodnu skupštinu izneti sporazum koji će podrazumevati prijem Kosova u Ujedinjene nacije.

„Nakon što se okončaju fingirani izbori u Srbiji, pred Vučića će biti stavljen sporazum koji omogućava takozvanom Kosovu članstvo u UN. Nakon osam godina zavlačenja i zaklinjanja strancima da je to spreman da potpiše, sa dvotrećinskom većinom koju će svakako imati u skupštini, više mu neće dati prostora za vrdanje. I zato je Vučiću srce u petama dok posmatra aktuelna dešavanja u Crnoj Gori – s pravom“, prenosi Danas.♦