Konferencija za medije ministra Vulina: Posledica iznošenja informacija o Krušiku su nekoliko otkazanih ugovora

Konferencija za medije ministra Vulina: Posledica iznošenja informacija o Krušiku su nekoliko otkazanih ugovora

29/12/2019 Off By BERB


Naša je vojska konačno spremna da brani zemlju u svakom trenutku


Srpska vojska, koja je pre desetak godina skro prestala da postoji, jer su je svesno uništavali sa zapada, a i srpski političari, danas je ponovo na snažnim nogama.

Ministar Vulin rekao je danas novinarima da je protekla godina bila naporna, ali je u njoj srpska vojska znatno unapredila svoju borbenu gotovost. Porastao je i standard vojnika. Naša je vojska konačno spremna da brani zemlju u svakom trenutku:

– Na Balkanu nikada nije bilo sigurno. Posao političara je da izbegnu sukobe, a posao vojske da bude spremna.

Na više neprijatnih pitanja novinara opozicionih listova, Vulin je odgovarao smreno i sa šarmom iskusnih političara.Tako je zlonamernima koji su ga napadali što nije odslušio redovni vojni rok odgovorio:

-Novost je i da smo omogućili starijima od 30 godina koji nisu odslužili redovni vojni rok, da to sada urade. Više od 96 posto ukupnog broja takvih osoba se javilo. Među njima bio sam i ja.

Bilo je i pitanja koja su insistirala na osudi ministra unutrašnjih poslova, Nebojše Stefanovića i afer Krušik. Vulin se snašao :

– Cilj ove operacije je da umanji odbrambenu industriu Srbije. Da li bi vi iz N1 otišli u TV Pink i reli im koliko vaša kuća plaća novinare, koje teme će objaviti, a da posle toga ne dobijete otkaz od svog šefa? A ovaj iz Krušika, koji je strancima obelodanio poslovne tajne svoje kompanije, za vas je heroj i treba da dobije orden. Da se to desio u Bugarskoj ili Rusiji, taj bu se čovek nazvao špijunom. A posledica iznošenja informacija o Krušiku je da već imamo nekoliko otkazanih ugovora bez jasnog obrazloženja. Trgovci oružjem ne vole da se o njima piše i priča…♦
.