Sednica Glavnog odbora SNS: Vučić hoće da ode – a oni ga mole ga da ostane!

Sednica Glavnog odbora SNS: Vučić hoće da ode – a oni ga mole ga da ostane!

29/12/2019 Off By BERB


Pitanje novinarke televizije Most, hoće li se najave, da i Priština donese zakon o slobodi vere obistiniti i hoće li se ponoviti scenario iz Crne Gore, da se i na Kosovu otmu srpske svetinje, izazvalo je pažnju


Od dugo najavljivane čistke u SNS, na Glavnom odboru stranke danas nie bilo ništa. Novinari koji špekulišu informacijama o sukobima u stranci, ostali su kratkih rukava i na KZN posle sednice, na kojoj im se obratio predsednik Vučić. Uistinu, on je u jednom trenutku rekao da je Miloš Vučević predložio da se već sutra održi sednica na kojoj bi se isključili svi neradnici i članovi sumnjivog ponašanja, ali predlog nije bio usvjen:

– Novo rukovodstvo se bira na Kongresu za Vidovdan. Ja se neću kandidovati, iako je jak pritisak na mene da se ne povlačim. Ipak, do Kongresa sam još uvek predsednik i imam vremena da utičem na izbor najboljih i na uklanjanje najgorih.

Predsednk je rekao da to radi kako se SNS ne bi pretvorila u stranku sličnu Dosovskim, gde vladaju tajkuni. Želi da Stranku vode neokaljani i čisti ljudi, jednostavni i vredni, kod kojih se ne čeka na prijem kao kod nekih predsednika, danas opozicionih stranaka.

Na KZN je Predsednik doveo pedesetak mladih ljudi, za koje je rekao da će biti deo novog rukovodstva, a veliki broj će biti i na poslaničkoj listi SNS za naredne izbore.

Novinari su pitali da li je na sednici bilo reči o Nebojši Stefanoviću i aferi Krušik, a predsednik je rekao da ni o kome poimence nije bilo reči :
-Razgovaralo se samo o mojoj poziciji i o mojim greškama. Ja sam odgovoran za sve.
Pitanje novinarke televizije Most, hoće li se najave, da i Priština donese zakon o slobodi vere obistiniti i hoće li se ponoviti scenario iz Crne Gore, da se i na Kosovu otmu srpske svetinje, izazvalo je pažnju. Vučić je rekao kako se nada da se to neće dogoditi. Rekao je i to da je Glavni odbor na danačnjoj sednici dao podršku Srbima u Crnoj Gori.

Koliko je opoziciji važno da osvoji vlast, pokazuje želja da se Vučić ocrni u svako prilici:

-Već 8 godina slušam kako sam veliki izdajnik i kako me je zapad doveo na vlast da nešto izdam. Crna Gora je proglasila nezavisnost 2006 godine, kada ja nisam bio na vlasti, već Đilas, Tadić, Jeremić i ostali. Oni su bili na vlasti i kada je Kosovo proglasilo nezavisnost. Da se dogodi da ovi ljudi bar i jedan sekund imaju većinu, napravili bi sve da unište SNS.♦