Obećana Srbija do 2025 godine: Plate  900 a penzije – 430 do 440 evra!?

Obećana Srbija do 2025 godine: Plate 900 a penzije – 430 do 440 evra!?

28/12/2019 Off By BERB

 


“Radićemo da dramatično smanjimo proporciju odlazaka mladih iz zemlje i da bismo imali budućnost”, rekao je Vučić


Na predstavljanju investicionih projekata „Srbija 2025“ u Beogradu, Vučić je rekao da će Srbija do 2025. godine održati stabilan kurs evra. Kreta će se izmedju 117 i 120 dinara po jednom evru, kako je to od 2012. godine.

Plan je, ostvariv je uz rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) Srbije od četiri odsto. Dodao je da Svetska banka smatra da je moguće da Srbija ostvari rast BDP-a i do sedam odsto.

Vučić je rekao da je cilj pre svega je da ljudi u Srbiji žive bolje: “Radićemo da dramatično smanjimo proporciju odlazaka mladih iz zemlje i da bismo imali budućnost”.


Kak0  zadržati mlade; Vučić na predstavljanju projekata „Srbija 2025“

Prosečna plata na kraju 2025. godine biće 900 evra, a prosečna penzija 430 do 440 evra, to obećavam građanima Srbije, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić predstavljajući novi investicioni plan Srbija 2025. Najavljenom platom i penzijom građani Srbije će živeti od 70 do 80 odsto bolje nego sa današnjih plata i penzija. Zbog toga javni dug Srbije ne sme da se povećava i da udeo penzija u BDP-u neće prelaziti 13 odsto.

Govorio je i o ulaganjima u sportsku infrastrukturu. Planira da država „veliki novac“ uloži za izgradnju nacionalnog stadiona u Beogradu. A stadione će u ovom periodu dobiti i Subotica, Leskovac, Kraljevo, Kruševac, Zaječa, Vranje, Loznica i Sremska Mitrovica.

Ali to, što se tiče sporta to nije sve:

„Radićemo i dvoranu sportskog društva ‘Radnički’ na Vračaru, nacionalni odbojkaški centar u Beogradu, multifunkcionalnu dvoranu u Košutnjaku, košarkaški nacionalni trening centar, kompleks bazena u Vrnjačkoj Banji, streljanu u Boru, zatvoreni bazen u Kraljevu“, pohvalio se Predsednik.

Govorila je i predsednica Vlade Ana Brnabić.

Rekla je da je Program “Srbija 2025 ” vredan nešto manje od 14 milijardi evra.

Smatra da će ovi projekti ubrzati rast privrede i učiniti da Srbija postane mnogo bolje mesto za život.

Otkrila je da će se program “Srbija 2025” finansirati iz budžeta, ali i iz kredita međunarodnih finansijskih institucija. Srbija se nalazi danas na korak od dobijanja investicionog rejtinga:

“Danas smo finansijski i ekonomski stabilna zemlja, mnogo poštovanija zemlja i politički i ekonomski”, poručila je Brnabićeva i potsetila da je Srbija sada zemlja u kojoj je nezaposlenost ispod 10 odsto, prvi put jednocifrena – 9,5 odsto, koja konstantno opada, dok je prosečna neto plata nešto viša od 500 evra, a plate i penzije se kontinuirano povećavaju.

Predstavljanju programa razvoja zemlje u narednih pet godina prisustvovali su i članovi vlade, direktori javnih preduzeća, predstavnici državnih institucija.