Turizam: Otvoren hotel “Fruške terme”

Turizam: Otvoren hotel “Fruške terme”

25/12/2019 Off By BERB


Pred okupljenim građanima Vučić nije krio oduševljenje. Rekao je da je hotel jako lep, a za tu lepotu uloženo je 28 miliona evra. Deo novaca je dala država


Danas je Aleksandar Vučić obišao hotel “Fruške terme” na Fruškoj gori.

Sa vlasnikom hotela Milinkom Cicmilom obišao je kompleks koji se prostire se na 29.000 kvadratnih metara.

Vučić je rekao da je turizam u Srbiji jedna od novih industrijskih grana u koje Srbija ulaže novac jer želi da sačuva najveći deo gostiju. Posebno platežno snažnijih. Zato je važno da se naprave i nove turističke destinacije u Srbiji.



Ulagaće se novac u pristaništa, marine i plaže na Dunavu, zatim u Braničevski okrug, jer je siromašniji i manje naseljen, kao i u Vojvodinu i na sever Srbije. Istakao je da će vlada podržati i domaće investitore koji budu investirali u nove turističke kapacitete.

Pred okupljenim građanima Vučić nije krio oduševljenje. Rekao je da je hotel jako lep, a za tu lepotu uloženo je 28 miliona evra. Deo novaca je dala država.

“Ponosan sam na Srbiju što ovo ima i što su se vlasnici hotela vratili iz inostranstva i rešili da ulažu u svoju zemlju.

Nada se da će sene boravka u hotelu biti prihvatljive građanima i potsetio da su cene ovakvim objektima u Sloveniji i u drugim zemljama mnogo više.

Ovim hotelom Srbija se prvi put pozicionira na termalnoj karti iako Srbija ima puno izvora termalne vode. Nije imala uređene hotele kojima je mogla da se ponosi, rekao je Vučić.

“Fruškogorske terme” zapošljavaju 215 ljudi i da to puno znači za Vrdnik, Irig i okolna mesta.

Predsednik je obećao da će ubrzo početi rekonstukcija 9,5 kilometara puta od Iriške petlje. Biće proširen za oko pola metra, pa će ovaj turistički centar biti pristupačniji turistima koji dolaze iz pravca BiH kada bude završena izgradnja autoputa i brze saobraćajnice Ruma – Šabac – Loznica.

Vlasnik hotela Milinko Cicmil rekao da se kompleks prostirne na ukupno 35.000 kvadrata, kao i da je 22.000 kvadrata sa bazenima ispod zemlje.

Hotel raspolaže sa 205 soba i apartmana, od kojih su četiri sobe prilagođene osobama sa invaliditetom.

Termalni spa centar se prostire na 7.500 kvadratnih metara sa 12 sauna i parnih kupatila i osam bazena sa termo-mineralnom vodom ukupne vodene površine oko 1.500 kvadratnih metara.

Hotelski kompleks “Fruške terme” deo je “Promont Grupe” koja u okviru svog poslovanja poseduje i Hotel “Premier Akva” i etno kompleks “Vrdnička kula”.♦