Danas u Briselu: Zelenović najavio govor u Evropskom palamentu

Danas u Briselu: Zelenović najavio govor u Evropskom palamentu

11/12/2019 Off By BERB

Gradonačelnik Šapca i lider stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović najavio da će danas u Evropskom parlamentu, gde boravi zajedno sa Draganom Đilasom i Dejanom Nikolićem, “govoriti o svim aspektima autoritarnog režima Aleksandra Vučića”.

Zelenović je, uz fotografiju iz Brisela, na svom nalogu na Tviteru napisao i da će govoriti o odusustvu minimuma uslova za normalan politički život bez kogž nema ni slobodnih izbora.

“Iznad mene piše: ‘In free and fair elections the power of the people determines the people in power’ (na slobodnim i poštenim izborima moć građana odlučuje o ljudima na vlasti)”, napisao je Zelenović.

Trojica opozicionih političara govoriće u Briselu na tribini koju organizuje Progresivna alijansa socijalista i demokrata, grupa socijalističkih, socijaldemokratskih i demokratskih poslanika u EP koji su suprotstavljeni Evropskoj narodnoj partiji, o izbornim uslovima u Srbiji.

Cilj tribine, kako se navodi na sajtu Alijanse socijalista i demokrata, jeste da se predstavnicima srpske opozicije pruži prilika dađ objasne situaciju u kojoj se nalaze uoči parlamentarnih izbora koji su zakazani za proleće.♦