Nova koalicija na političkoj sceni Srbije: Narodni blok kreće u kampanju 10. decembra

Nova koalicija na političkoj sceni Srbije: Narodni blok kreće u kampanju 10. decembra

04/12/2019 Off By BERB


Opozociona koalicija Narodni blok kreće u kampanju skupom u Čačku u utorak 10. decembra. Kako navode iz ovog političkog saveza glavna tema kampanje će biti pokretanje građana Srbije da zahetavju da im se vrati pravo na lični suverenitet i pravo na odlučivanje o krupnim državnim temama.

Prema mišljenju stranaka okupljenih u Narodnom bloku strašno je da se odluke poput one o ulasku u tzv. „Balkansku uniju“ ili razni ugovori kojima se Srbija stavlja na listu država u kojima se omogućuje trajni boravak migranata donose van svih institucija i mimo očiju najšire javnosti.

Ključna poruka niza skupova kao i peticije koju će Narodni blok pokrenuti je: „Protivim se ulasku Srbije u uniju sa Albanijom i S. Makedonijom bez odluke građana na poštenom referendumu“. Glavni cilj je sprečiti samovolju vlasti i vratiti otetu državu u ruke narodu, a taj cilj je kako smatraju u Narodnom bloku moguće ostvariti ukoliko se vlast spreči da potpiše tzv. „mini Šengen“.

Posle skupa u Čačku, održaće se još niz skupova širom Srbije i to u Apatinu, Nišu, Vranju, Novom Sadu, Beogradu, Požarevcu, Somboru i Šapcu.♦

Press NB