Nedeljnik: O čemu je deo opozicije razgovarao sa evroparlamentarcima?

Nedeljnik: O čemu je deo opozicije razgovarao sa evroparlamentarcima?

03/12/2019 Off By BERB

 

Predsednik Narodne stranke i predsedavajući Saveza za Srbiju Vuk Jeremić rekao je posle sastanka sa delegacijom Evropskog parlamenta da SZS neće promeniti odluku o bojkotu izbora i najavio da će sledeće sedmice ponovo razgovarati sa evropskim parlamentarcima, preneo je N1.

Jeremić je posle sastanka u Delegaciji EU u Beogradu, kojem su prisustvovali Dejvid Mekalister, Manfred Veber i Vladimir Bilčik, rekao da SZS neće učestvovati u međustranačkom dijalogu u Skupštini Srbije, već će se odvojeno sastati sa delegacijom EP koja posreduje u tim razgovorima.

Jeremić je rekao i da će u narednih nekoliko nedelja evroparlamentarci “povećati zainteresovanost” za situaciju u Srbiji, izborne uslove i dijalog i dodao da SzS ne namerava da prekida međunarodne kontakte.

Natan Albahari iz Pokreta slobodnih građana kazao je da će oni učestvovati u međustranačkom dijalogu, koji će biti održan u naredni četvrtak i petak, a nakon toga će odlučiti da li će učestvovati na izborima.

Albahari je, kako je preneo Danas, naveo da je PSG informisao delegaciju Evropskog parlamenta o trenutnom stanju u oblasti medija i vladavine prava i dodao da situacija “nije dobra” i rekao da su evropski predstavnici “razumeli tu poruku”.

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić rekao je da je evropskim prijateljima predočio situaciju u Srbiji i ocenio da je bizarna jer se sedam godina u javni prostor „ubrizgava laž, agresija i patologija“.

On je istakao da zbog toga “ljudi u Srbiji ne mogu da sagledaju šta je istina”, preneo je Danas.♦

Izvor Nedeljnik