Da se ne lažemo: Deset godina Istinomera

Da se ne lažemo: Deset godina Istinomera

27/11/2019 Off By BERB

 

Jubileji su, po pravilu, prilika za nabrajanje napora i uspeha. Za ponos i samohvalu. U duhu misije Istinomera da brani istinu, glavna poruka kampanje kojom obeležavamo 10. rođendan nije egzaltirana. Naprotiv, kažemo: 10 godina igramo za tim istine. Laž i dalje vodi.

Javnost je danas još više zagađena lažima, nedoslednostima, neodgovornim i neispunjenim obećanjima i nonsensima nego pre jedne decenije kada smo pokrenuli prvi fektčeking medij u regionu.

Nije utešno to što su i globalno prilike otišle u lošem pravcu. Svih ovih godina radili smo vredno i posvećeno, ali moramo biti svesni koliko smo zaista uradili. Znamo da bitniji deo odgovornosti za pad cene istine u našem društvu nije na nama. Ipak, ne želimo da krijemo nezadovoljstvo. Dobra vest je da, ipak, nismo ostali bez motivacije i da, naoružani većim iskustvom i znanjem, načinjemo novih 10 godina.

U sklopu jubilarne kampanje zajedno sa čitaocima biramo najveće neistine iz bogate arhive Istinomera. Pozivamo vas da do 5. decembra glasate na našem sajtu i pozovete i druge da to učine.

Da se ne lažemo. ♦

press Istinomer