Objašnjenje Vučića: Novinari nemaju veze sa mojom bolešću!

Objašnjenje Vučića: Novinari nemaju veze sa mojom bolešću!

19/11/2019 Off By BERB

 

foto: Dimitrije Goll

Ranka Čičak

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objasnio je danas na konferenciji za medije da njegovo loše zdravstveno stanje nema nikave veze sa novinarem TV N1, niti bilo koji novinar, već su u pitanju njegov hronični zdravstveni problemi, zbog kojih je završio na Vojno medicinskoj akademiji.

 

Do susreta sa novinarima došlo je nakon sastanka sa predstavnicima kompanije Azvirt, sa kojom je potpisan komercijalni ugovor za izgradnju deonice auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice na deonici Šabac-Loznica.

Vučiće , na pitanja TV N1, rekao da mu je bilo veliko zadovoljstvo da odgovarana na pitanja ove medijske kuće posle otvaranja Bulevara Vudroa Visona, jer je „zahvaljujući tome pao rejting onih koje protežirate ispod 6 odsto“.

Rekao je da se sa te televizije (N1) i nekih drugih medija vodi „jeziva kampanja“, a meta tavke kanpanje bila i njegova savetnica Suzana Vasiljević: “To je pervezna inverzija jer ovi mediji od sebe prave žrtvu”.

„Kad Suzna sa pravom kaže desničari – dele letke, nemojte da se pravite naivni: ‘kako znate’, jer su vam desničari delili te letke ispred vlade Srbije“, rekao je Vučić.

Predsednik jerekao je danas reka i da za razliku od drugih političara u Srbiji nikada nije bežao od pitanja i da mu pitanja novinara pružaju priliku da na najbolji mogući način „raskrinka neistine pojedinih medija i političkih protivnika“.

Pominjući komentar predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS)da treba da odgovara na pitanja pojedinih medija kao što su NIN, N1 i Insajder Vučić je rekao da ne postoji bolja prilika nego da mu tim pitanjima omoguće da im pokaže „koliko nemaju ozbiljnu argumentaciju“.

Kaže da će uvek pobeđivati argumentima i to „bez ikakvih problema“, kao i da mu je savest, kako je istakao, čista i da time pokazuje koliko su napadi na njega besmisleni.

Kmentarisao je francuski non-pejper predlogu o politici proširenja EU. Rekao je da Srbija ima četiri poglavlja pripremljena za otvaranje, a da od EU zavisi koliko će poglavlja biti otvoreno:

„Da li će biti otvaranje novih poglavlja, nemam pojma”.♦