RAMA PORUČIO KURTIJU: Ne postaje se odjednom premijer!

RAMA PORUČIO KURTIJU: Ne postaje se odjednom premijer!

13/11/2019 Off By BERB

Edi Rama, premijer albanske vlade u intervjuu za Top Chanel govorio je o otvaranju ogranka Pokreta Samoopredeljenje u Tirani i naveo da to vidi kao zabludu Aljbina Kurtija na putu tranzicije iz opozicije na vlast, piše prištinska Gazeta Express.

Rama je upitao kako bi se osećali građani Kosova, ukoliko bi Socijalistička partija Albanije organizovala proteste na dan nezavisnosti Kosova gde bi tražila da se ne slavi, već da se reflektuje.

“Prvo da građani Kosova zamisle da jedan ogranak Socijalističke partije napravi protest na dan nezavisnosti Kosova i da kaže nije vreme da se slavi već da se reflektuje. Šta bi pomislili ljudi na Kosovu? Šta bi to značilo za zajedničku strategiju i saradnju”, rekao je Rama.

Rama je u ovom intervjuu, takođe rekao da je sam bio u jednoj situaciji u kojoj je trenutno Aljbin Kurti i kaže da vođi Samoopredeljenja treba još vremena da postane premijer.

Rama je ovo rekao odgovarajući na pitanje kako gleda na najavu da će ogranak Samoopredeljenja organizovati marš 28. novembra u Tirani.♦

Gazeta Exspress