MINISTARSTVO U AKCIJI SUZBIJANJA NELEGALNOG PREVOZA PUTNIKA

MINISTARSTVO U AKCIJI SUZBIJANJA NELEGALNOG PREVOZA PUTNIKA

27/03/2015 Off By
U TOKU JE KONTINUIRANA AKCIJA KOJA JE OVE NEDELJE SPROVEDENA TRI PUTA I U NAREDNOM PERIODU KONTROLE ĆE SE OBAVLJATI VIŠE PUTA NEDELJNO NA TERITORIJI CELE SRBIJE. TRENUTNO JE NA PROVERI LOKALNI PREVOZ, A SIMIĆ NAJAVLJUJE I KONTROLU MEĐUNARODNOG PREVOZA KOJI JE, KAKO KAŽE, VELIKI PROBLEM U NAŠOJ ZEMLJI

 

290439_pan

 

Press služba Ministarstva

INSPEKCIJA Ministarstva za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu jutros je kod Pančevačkog mosta za samo 40 minuta isključila iz saobraćaja sedam vozila koja su obavljala nelegalni prevoz putnika između Beograda i Pančeva.
Pomoćnik ministra zadužen za inspekcijski nadzor Aleksandar Simić je izjavio da je cilj akcije, koja se sprovodi u saradnji sa saobraćajnom, komunalnom i poreskom policijom da se prevoznici uvedu u legalne tokove.
“Nelegalni prevoz je višedecenijski problem u Srbiji, ova vlada je rešena da se izbori sa tim problemom i zato smo danas i na Pančevačkom mostu. Cilj vlade je da se zaštite legalni prevoznici i osujeti siva ekonomija”, istakao je Simić.
On je objasnio da je u toku kontinuirana akcija koja je ove nedelje sprovedena tri puta i u narednom periodu kontrole će se obavljati više puta nedeljno na teritoriji cele Srbije. Trenutno je na proveri lokalni prevoz, a Simić najavljuje i kontrolu međunarodnog prevoza koji je, kako kaže, veliki problem u našoj zemlji.
Vrlo je teško dokazati da se radi o nelegalnom prevozu, prema važećim zakonskim propisima, pošto putnici ne priznaju da plaćaju za uslugu prevoza već kažu da su to “prijateljske ili rodbinske usluge”.
Inspektori su isključivali kombi vozila na silasku sa Pančevačkog mosta i uključenja u Bulevar Despota Stefana.
Nacrtom novog Zakona o prevozu putnika u međunarodnom i domaćem drumskom saobraćaju, gradovima i opštinama je poveren inspekcijski nadzor nelegalnih prevoznika i vanlinijskih prevoza putnika, koji nije zasnovan na teritorijalnom principu započinjanja ili završavanja prevoza, kao i prevoza u tranzitu kroz teritoriju njihove nadležnosti, tako da će imati sva ovlašćenja koja imaju republički inspektori.
Simić je istakao da je novi zakon prošao javnu raspravu i da se očekuje da će već za oko mesec dana biti usvojen u Skupštini.
Prema njegovim rečima, u kontroli koja je započeta juče na teritoriji Pančeva na pravcima Pančevo – Kovin, Pančevo – Beograd i Pančevo – Padina isključeno je šest vozila, dok je jutros u roku od 40 minuta isključeno iz saobraćaja sedam nelegalnih vozila odnosno oduzete su im tablice i čekaju se dalja rešenja republičkih inspektora.
On je istakao da kada inpekcija kontroliše nelegalne prevoznike legalne firme zarađuju i do osam miliona dinara više mesečno.
Pomoćnik ministra je rekao da inspekcija očekuje saradnju nadležnih pravosudnih organa u tom poslu.
Simić je ukazao da nelegalni prevoznici skupljaju putnike van stajališta i da nemaju potrebne dozvole za linijski prevoz putnika i uglavnom ih voze u susednu opštinu, a za putnike nemaju ni potrebno osiguranje.<


DOGAĐAJI

vitezPOČETKOM APRILA VITEZ FEST: KLINCI I KLINCEZE, POSTANITE PRINČEVI I PRINCEZE

HADŽI ZORAN MRDŽENOVIĆ, PREDSEDNIK UPRAVNOG ODBORA VITEZ FESTA, REKAO JE DANAS NA KONFERENCIJI ZA NOVINARE TURISTIČKE ORGANIZACIJE SRBIJE

188445MEĐUNARODNA KONFERENCIJA ZAŠTITA BEZBEDNOSTI I INTEGRITETA NOVINARA U REGIONU

IVICA DAČIĆ: NAPADE NA NOVINARE TREBA TRETIRATI KAO NAPADE NA DRUŠTVO. A NJIH JE SVE VIŠE, NAROČITO PRETNJI

bicikli263PORUKA BICIKLISTA: SLAVITE BEOGRAD – POPRAVITE TROTOAR

Da li je moguće da nakon ovoliko vremena još uvek ne možemo da dobijemo tačan rok kada će

 

 

pristinaPRIŠTINA: MINISTARSKA KONFERENCIJA ZAPADNOG BALKANA “WESTERN BALKANS 6″

  Na ministarskoj konferenciji zemalja zapadnog Balkana “Western Balkans 6″ koja se održava danas u Prištini Mihajlovicevá je