NARODNO POZORIŠTE: Sutra Šveđanii prikazuju dramu “Jedna švedska letnja noć”

NARODNO POZORIŠTE: Sutra Šveđanii prikazuju dramu “Jedna švedska letnja noć”

01/11/2019 Off By BERB

Olivera Živković

Na današnjoj konferenciji za novinare u Narodnom pozoriištu, najavljeno je gostovanje Kraljevskog nacionalnog pozorišta iz Stokholma “Dramaten” . Šveđani će sutra na Velikoj sceni Narodnog pozorišta prikazati predstavu “Jedna švedska letnja noć” Erlana Jozefsona, u režiji Erika Stube.

Čuveni švedski glumac Erlan Jozefson, koji je dobro poznat našoj publici po filmovima koje je snimao davnih godina na teritoriji bivše Jugoslavije, ovoga puta je pisac drame. Njegov intrigantni komad bavi se snimanjem poslednjeg filma Andreja Tarkovskog “Žrtva”, na ostrvu Gotland 1985. godine. Na nežan i duhovit način opisuje susret ruskog režisera i šveskih glumaca.

Dok glumačka i autorska ekipa jedne letnje noći nestrpljivo isščekuje taj susret, njihovo vidjenje drame, života, jezika i umetnosti biva dovedeno u pitanje…

Goste iz Stokholma je pozdravila upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić, ne krijući veliko zadovljstvo što se ova saradnja nastavlja.
Konferenciji za novinare je prisustvovao , ambasador Švedske u Beogradu Jan Landin, koji je govorio o značaju saradnje izmedju dva pozorišta i dve države.

Na kraju Upravnica je predstavnicima medija saopštila da je na mesto direktora drame postavljena Molina Udovički Fotez, dramaturškinja Narodnog pozorišta.♦

“Jedna švedska letnja noć”