JEDANAEST GODINA SNS: Novi Sad peva “Ovo je Srbija”

JEDANAEST GODINA SNS: Novi Sad peva “Ovo je Srbija”

27/10/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Srpsaka napredna stranka proslavila je danas svoju slavu Svetu Petku u sedištu u Beogradu a svoj jedanaesti rođendan u novosadskom Spensu.

U Beogradu je govorio Nebojša Stefanović a u Novom Sadu Aleksandar Vučić. Više od 10 hiljada ljudi nije stalo u halu gde je već bilo deset hiljada. Zato se Vučić obratio narodu napolju i rekao da će ubuduće rukovodstvo morati da vodi računa o običnim članovima. U prepunoj hali fotoreporteri su imali problem da nađu rukovodioce za snimanje. U prvom redu sve nepoznati ljudi. Sve je objasnio Vučić već na početku svog govora:

– Zabranio sam da funkcioneri partije sede u prva tri reda. Tu je mesto običnim ljudima i sada, a tako će i biti.

Zato smo ministra Đorđevića videli tek u šestom redu, a ministarku Mihajlović u četvtom. Ministar Stefanović sedeo je među narodom, na desnoj tribini.

Reči predsednika Vučića stalno su prekidane aplauzom. Najavio je investicioni plan od deset milijardi koje će biti uložene u naredne četiri godine. Kako mladi ne bi odlazili u inostranstvo 500 miliona evra će se uložiti za stanove mladih bračnih parova.

Predsednik SNS najavio je izbore za mart ili april i tražio od svojih članova da objasne našem narodu kako ne treba očekivati od bilo koga sa istoka ii zapada:

– Ne očekujte da neko drugi rešava naše probleme. Moramo sami da se borima za sebe, za svoju nezavisnost. Rukovodićemo se samo svojim, srpskim interesima. Potpisivaćemo ugovore sa kim hoćemo, jer Srbija više nije onako slaba kao nekada, da bi drugi odlučivali umesto nje. Nemojtze da se plašite, pričajte o rezultatima, hvalite se onim što smo uradili deset puta bolje od onih pred nas. Ljude ne smemo da lažemo koliko god da je teško. Narod uvek prezre one koji su ga slagali a ne one koji nisu mu rekli istini ma koliko ona bila gorka. Izvinjavam se svima koji nisu uspeli da uđu, sledeći put ćemo skup držati napolju.

Jedan dedalj podigao je salu na noge. U toku govora Vučić je umnesto Srpska napredna stranka rekao Srpska radikana stranka. Začuo se ogromam aplauz. On je je iskreno rekao “eto zbunio sam se. Prošlost se ne zaboravlja”.
Svečanost je zavšena pesmom “Ovo je Srbija”, pevali su svi.♦