MILORAD DODIK: Palmer i pred Senatom ne govori istinu

MILORAD DODIK: Palmer i pred Senatom ne govori istinu

24/10/2019 Off By BERB

 

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da Metju Palmer nastavlja praksu svojih prethodnika iz Stejt dipartmenta izvještavajući Senat o događajima u BiH, po već uhodanoj matrici bez identifikovanja stvarnih problema i odgovornih za te probleme.

– Metju Palmer pred Senatom sigurno ne bi mogao da izgovori čuvenu rečenicu, koju svedoci pred američkim pravosuđem izgovaraju, a ona kaže – govoriću istinu, samo istinu i ništa osim istine, a zatim da izgovori sve što je izgovorio – odgovorio je Dodik agenciji RS Srni na pitanje kako kometariše svedočenje Palmera pred američkim Senatom gde je rekao da je “Milorad Dodik glavna prepreka koji blokira sve što bi dovelo do napretka”.

Dodik je naglasio da Palmerovo svedočenje pred Senatom nije istinito, jer da je on bi morao da kaže članovima Senata zbog čega SAD ili bilo ko drugi sa strane moraju da vrše pritisak da se formira vlast, kada je formiranje vlasti posle demokratskih izbora uobičajena procedura u svakoj državi.

– Da je samo rekao istinu zbog čega BiH godinu nakon izbora nema vlast, ne verujem da bi mu iko u Senatu poverovao da jedan čovek, jedan narod, jedna Republika može da bude prepreka bilo čemu, a najmanje napretku. Napredak Republike Srpske i BiH, koliko se napredak odnosi na Srpsku, u našem je interesu, a ne primarno u interesu SAD, Rusije, Turske ili bilo koje druge velesile – smatra Dodik.

Šteta što Palmer ne sluša svog predsednika, koji ne tako davno, reče da budućnost pripada suverenim i nezavisnim nacijama, koje štite svoje građane, poštuju svoje susede i razlike koje svaku zemlju čine posebnom i jedinstvenom.

– Јa ne radim ništa više od ovoga što je rekao američki predsednik Donald Trump – naveo je srpski član Predsedništva BiH.♦