JUBILEJ: 120 godina srpske tajne službe

JUBILEJ: 120 godina srpske tajne službe

23/10/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Predstavnici tajnih službi 60 zemalja proslavili su danas, zajedno sa svojim srpskim kolegama, 120 godina postojanja srpske tajne službe, koja je kroz vekove menjala svoje ime i uslove rada.

Od 2002 godine, ona se zove Bezbednosno informativna agencija (BIA). Na svečanosti BIA, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je da je naš prvi cilj očuvanje mira i bezbednosti u regionu:

– Da bi opstali, moramo da sačuvamo našu nezavisnost. U ovoj službi nema mesta za one koji će da rade za druge službe. Vi imate samo jednu, svoju službu. Sarađujte sa svima, ali radite samo za svoju službu. To je preduslov da sačuvamo Srbiju vojno neutralnu, nezavisnu, da može da donosi odluke sama o sebi i svojoj budućnosti.
Vučić je radnicima BIE obećao visok standard:

– Nama nikada nisu dozvolili da se dogovaramo sami s Albancima. Danas moramo da jačamo naše naoružanje, kako nam se 1999. godina više ne bi ponovila, rekao je Vučić.

Direktor Bezbednosno informativne agencije, Bratislav Gašić, rekao je da je ova agencija ojačala zahvaljujući podršci Aleksandra Vučića:

– Obnovili smo skoro sve postojeće objekte.Vizionarska uloga mira predsednika Vučića, trasirala nam put ka prosperitetu.♦