SKUPŠTINA SRBIJE – POSLANICI PITAJU: Zašto država subvencioniše taksiste i hapsi prijavljivača kriminala u Krušiku?

SKUPŠTINA SRBIJE – POSLANICI PITAJU: Zašto država subvencioniše taksiste i hapsi prijavljivača kriminala u Krušiku?

22/10/2019 Off By BERB

Nepotrebna obećanja: Vladimir Đurić


Ranka Čičak

Narodni poslanik Vladimir Đurić smatra da ne treba subvencionisati beogradske taksiste ipita ministra finansija i predsednika države da mu objasne zašto su to taksistima obećali:

– Oni koji su to obećali taksistima, nama treba da objasne hoće li za nabavku novih vpzila subvencionisati samo beogradske taksiste, koji su protestvovali, li sve taksiste u Srbiji? Ako uzmete da je u Beogradu 6.000 taksista i da svaki dobije po 5 hiljada evra, to je 30 miliona evra iz budžeta. A ima i drugih taksista po Srbiji, pa i linijskih taksista koji zamenjuju međugradski saobraćaj.

 

Dakle, pitam čime su ovi taksisti koji su danima blokirali Beograd zadužili državu, osim prisilom, da dobiju subvencije? Zašto subvencije ne dobije i gradski prevoz, koji građani više koriste.Ministar Mali je najavio da pre subvencija taksisti moraju da plate sve svoje poreze. Znači, subvencije dobijaju i neredovne platiše poreza!

Uhapšen radnik umesto kriminalaca: Đorđe Vukadinović


Đorđe Vukadinović traži da se iznesu detalji o lišavanju slobode Aleksandra Obradovića iz Valjeva, zbog navodnog iznošenja poslovnih tajni, pošto je prijavio kriminal u Krušiku, pa je umesto kriminalaca uhapšen on, koji ih je prijavio:

– Poverenik za informacije juče je podupro ovo moje pitanje tvrdnjom da se radilo o neprimernom događaju. Da bude stvar još čudnija, Krušik je zvanično tražio dozvolu za izvoz svojih mina u Jermeniju i nije dobio. Dozvole je trebalo da daju ministarstva trgovine, spoljnih i unutrašnjih poslova, odbrane, unutrašnjih poslova i BIA. Ipak, takva dozvola je data jednom privatnom preduzeću, koje se bavi posredovanjem u izvozu vojne opreme. Dakle, uveden je posrednik koji dobija dozvole od državnih organa, a za isti taj posao dozvole su odbijene samom Krušiku. Ne vidim razloge zbog kojih bi se na takav način smanjivala zarada Krušika.♦

Foto DJB – Vikipedija