HARADINAJ SE HVALI: SPREČIO SAM VUČIĆA, TAČIJA I RAMU DA PODELE KOSOVO

HARADINAJ SE HVALI: SPREČIO SAM VUČIĆA, TAČIJA I RAMU DA PODELE KOSOVO

18/10/2019 Off By BERB

 


Ramuš Haradinaj izjavio je da je sprečio pljačku 10 milijardi evra, plan koji bi, prema njegovim rečima, bio realizovan podelom Kosova. Za ovo okrivljuje trojac Vučića, Tačija i Ramu, koji su prema njegovim rečima bili tvorci plana podele, piše Oranews iz Tirane.

Haradinaj je u intevjuu za Oranews naveo da je tajni razlog političke krize na Kosovu bila budućnost rudnika Trepča u Mitrovici.

„Sa investicijom koja ne prelazi 140 miliona evra, Trepča daje neto dobit od oko 500 miliona evra godišnje, za 20 godina pravi 10 milijardi evra, u čemu Kosovo i Srbija treba da uživaju“, rekao je Haradinaj.

Izjavio je i da je sprečio pljačku i ponovio navode da je trojac Vučić, Tači i Rama začetnik plana za podelu Kosova.

„Zaustavio sam pljačku od 10 milijardi evra, koja bi se realizovala kroz plan podele Kosova. To je bio tajni ekonomski cilj u planu razmene teritorija između Kosova i Srbije. Tači, Vučić i Rama bili su partneri u realizaciji ove šeme. Ali zaustavio sam ovu pljačku i rudnik Trepča, danas već dva meseca, pripada samo Kosovu“, rekao je Haradinaj.

Rekao je i da je ministar spoljnih poslova Albanije, Gent Cakaj radio protiv Kosova, „dok se Ditmir Bušati odupirao planu podele dok ga nisu uklonili i na njegovo mesto doveli Cakaja, koji je bio vrlo aktivan, međunarodno promovišući projekat“.

Bivši premijer o Aljbinu Kurtiju kaže da greši ukoliko ukloni taksu od 100 odsto koju je njegova vlada uvela na robu iz Srbije i BiH.

Komentarisao je tzv „Balkanskii Šengen“. Rekao je „Balkanski šengen bez Kosova veoma velika greška”.♦

RTK2
Foto Edo.com