POSLE IZBORA NA KOSOVU: Iz Srbije CIK – u stigli “zatrovani” glasački lističi!?

POSLE IZBORA NA KOSOVU: Iz Srbije CIK – u stigli “zatrovani” glasački lističi!?

13/10/2019 Off By BERB

 

Foto KoSSev

U Centru za brojanje glasova Centralne izborne komisije prekinut je proces verifikacije glasova koji su stigli iz Srbije zbog “mirisa koverti”. Neki od članova komisije, kako tvrdi priđtinski portal Gazeta Ekspress, dobili alergiju nakon što su “dodirivali koverte”, .

Srpski portal Kosovo Onlajn saznaje da su iz prostorije izbačeni predstavnici Srpske liste koji se nisu žalili na bilo kakve tegobe, i pozvan je specijalni tim policije da ispita slučaj.

Više nije dozvoljen ulaz u prostorije gde su se glasovi brojali, proces je prekinut i nije poznato kada će se nastaviti. Radi se o više od 3.400 glasova koji su pristigli iz Srbije.

Mućke CIK.a: Stevan Veselinović (foto World news)

Na ovo “trovanje” reagovao Stevan Veselinović, član CIK iz Srpske liste. Izjavio je da je navodno trovanje i alergija pojedinih članova komisije za brojanje glasova pristiglih iz Srbije, izrežirana predstava s ciljem da se pokradu glasovi te listeiz Srbije i dodele nekima drugima koji su osvojili zanemarljiv broj glasova srpske zajednice.

Veselinović, koji je bio prisutan tokom brojanja tih glasova, kaže da su jednog trenutka “kao po komandi” radnici u nadležnom sekretarijatu koji su te koverte i brojali, požalili na njihov miris i “dobili” alergiju i svrab.

Šef tima prekinuo je brojanje i obavestio je policiju i neke druge organe da je moguće da su “koverte zatrovane” izjavio je Veselinović portalu Kosovo online.

Stigla je policija, izbacila ga iz prostoruje, iako je član CIK. Posmatrače Srpske liste, policijanje izbacila iz zgrade.

Veselinovič smatra da je cilj ovoga da se glasovi iz Srbije kompromituju, da je moguće da se zamene, i da se onima koji nisu ni dobili poverenje građana daju nezasluženo ti glasovi, pa tako pokuša da se popravi njihov “mizeran skor na izborima”, i da se “na silu uguraju u parlament klasičnom pljačkom i farsom”.♦

Agencije