REFLEKSIJA 2019: Konkurs za izlaganje u beogradskoj Art galeriji & caffeu “Beti Ford”

REFLEKSIJA 2019: Konkurs za izlaganje u beogradskoj Art galeriji & caffeu “Beti Ford”

10/10/2019 Off By BERB

 

Autorski projekat “Umetnikov otisak” Ane Marinović, diplomiranog grafičara raspisao je konkurs za učešće na trećem izdanju kolektivne izložbe na temu: “Refleksija 2019”. Konkurs je raspisan u saradnji sa “Udruženjem za razvoj likovnih umetnosti, inovativnih kantautora i literarnu promociju”.

Svaki kandidat može da konkuriše sa maksimum 2 rada na email: [email protected], najkasnije do ponoći 31. oktobra.

Fotografije radova je potrebno poslati u jpg formatu, u rezoluciji 300 dpi i da se popuni dole priložena tabela:

1. Autor: ime i prezime
2. Godina rođenja
3. Mesto prebivališta
4. Kontakt: email, telefon, adresa, grad
5. Nazivi dela, godina nastanka: tehnika, medij, dimenzije, CENA

Imena odabranih autora biće objavljena putem dostavljene imejl adrese koju ste naveli u prijavi.

Izložba će biti otvorena u Art galeriji & caffeu “Beti Ford” ( Zetska 2, Skadarlija ), a o tačnom terminu otvaranja izlagači će biti nakandno obavešteni.

Participacija za izložbu, u koju je uračunata cena pripreme i štampe kataloga iznosi 700 RSD za umetnike koji dostavljaju i preuzimaju radove iz galerije, 900 RSD za umetnike koji radove šalju poštom iz Srbije. Umetnici koji šalju radove poštom, snose troškove poštarine za povratak radova.

Radovi koji prođu žiriranje moraju biti uramljeni ili adekvatno opremljeni – dobro kaširani (ne treba uramljivati radove u klips ramove, pošto su nestabilni i lako lomljivi.) Radovi treba da budu na jednoj zakački, na tačno izmerenoj sredini rada. Ukoliko rad ima dve zakačke, treba provući žicu kroz njih, kako bi se mogli okačiti na jednu. Galerija ne snosi odgovornost ukoliko dođe do oštete radova usled neadekvatnog opremanja za izlaganje!

Umetnici koji prođu žiriranje u obavezi su da donesu radove u zakazanom roku u Beti Ford .
Prijavljivanjem na konkurs prihvataju se svi uslovi organizatora izložbe, koji su navedeni u konkursu.

Umetnički savet galerije čine: Ana Marinović, dipl. grafičar ( samostalni umetnik, član ULUPUDS-a), Edvina Romanović – Hudeckova, magistar likovnih umetnosti Igor Markišić, master na odseku grafika i knjiga, Milena Mitrović, dipl. grafički dizajner i master visual design-a

“Umetnikov otisak” je autorski projekat Ane Marinović, diplomiranog grafičara. Cilj tog projekta je promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva. Umetnici čiji rad se promoviše su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani umetnici. Jedan od podprojekata je i ova izložba koja je prvi put održana u oktobru prošle godine. Ovo će biti njeno treće izdanje.♦