FUDBAL I POLITIKA: Priština neće dozvoliti utakmicu Trepča – Zvezda!?

FUDBAL I POLITIKA: Priština neće dozvoliti utakmicu Trepča – Zvezda!?

09/10/2019 Off By BERB

 

Biće – neće biti: FK Trepča

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Kosova (FSK) Erol Saljihu izjavio je da je taj savez obavestio sve nadležne, uključujući policiju, UEFA i FIFA, da neće biti dozvoljeno Crvenoj zvezdi da odigra utakmicu u Zvečanu, preneo je portal RTK.

„Ta utakmica je nelegalna i neće biti dozvoljeno da se ona odigra. Sada državni organi moraju da rade svoj posao da ne dozvole srpskom timu da uđe na Kosovo“, rekao je Saljihu.

“Kosovo nikada nije bilo deo srpske federacije, a sada u ovom trenutku pokušavaju da uđu na Kosovo da igraju ilegalnu utakmicu. To je apsurdno. Nadamo se da nadležni organi neće dozvoliti da se takva utakmica odigra na teritoriji Kosova“, rekao je Saljihu i naglasio da je za ovakve utakmice neophodna dozvola Fudbalskog saveza Kosova.

„Reći ću vam vrlo iskreno, nikada, čak ni u vreme Jugoslavije, od 1946. godine Fudbalski savez Kosova nije bio član Fudbalskog saveza Srbije, već je bio punopravni član Fudbalske federacije Jugoslavije. Znači, nikada nije bilo takmičenja na teritoriji Kosova“, doda je on.

Saljihu je rekao da „takvih utakmica“ neće biti ni u budućnosti.

„Mi nikada nećemo dati takvo odobrenje. Uvek ćemo dozvoliti da dođu i Zvezda i Partizan ili ko god, ali samo za prijateljske utakmice i utakmice humanitarnog karaktera. Zvanične utakmice ne može biti“, rekao je Saljihu.

Prema njegovom mišljenju, za nastalu situaciju kriva je Srbija.

„Sve ovo nije trebalo ni Fudbalskom savezu Srbije koji se sigurno nije ni pitao o ovome, mislim da je ovo stav države Srbije. Opet ponavljam da nije trebalo da se dođe do razgovora o ovome i do stvaranja problema bez ikakvog razloga”, istakao je generalni sekretar Fudbalskog saveza Kosova.

Manje od 24 sata je ostalo do termina za kada je predviđeno da se odigra utakmica šesnaestine finala kupa Srbije između FK Trepča i FK Crvena zvezda. Još uvek je neizvesno da li će utakmica sutra biti odigrana na stadionu u Žitkovcu kod Zvečana.

POSLEDNJA VEST:

Fudbalerima i rukovodstvu Crvene Zvezde nije dozvoljen prelaz na Jarinju, kako bi odigrali utakmicu šesnaestine finala Kupa Srbije zakazanu za danas u 14.000 časova u Zvečanu protiv FK Trepče, a kako je rekao novinarima direktor beogradskog kluba Zvezdan Terzić, kosovska vlada je zabranila ulazak na Kosovo.♦

Kosovo online
Foto FK “Trepča”