MEDITENT OD 10 DO 12 OKTOBRA: Zdravlje pa se ostalo

MEDITENT OD 10 DO 12 OKTOBRA: Zdravlje pa se ostalo

07/10/2019 Off By BERB

Stevo Batić

Međunarodni sajam medicine i stomatologije Medident biće održan od 10. do 12. oktobra 2019. godine u halama 3 i 3A Beogradskog sajma.

Kao višedecenijski lider među regionalnim sajamskim priredbama posvećenim medicini i stomatologiji, Medident će ugostiti više od 80 velikih i malih izlagača iz petnaestak zemalja, koji će predstaviti svoje proizvode i usluge iz širokog spektra izlagačkih, stručnih i promotivnih programa.

Programski i izlagački akcenat je na izuzetno raznovrsnoj ponudi dentalne, medicinske i laboratorijske opreme i sredstava, farmaceutskih i drugih proizvoda i usluga, oplemenjenoj brojnim novitetima i premijerama, naročito u oblasti dentalne opreme i materijala. Tako je firma TIM CO već u ranom predsajamskom periodu najavila premijeru prvog DWS SLA 3D printera u Srbiji, za štampanje biomodela, privremenih nadoknada, modela, ortodontskih lukova itd., potom prvog i jedinog “chairside 3D printera” za štampanje privremenih nadoknada sa gradijentom boje, pa KaVo X Pro intraoralnog skenera…

Medident će, kroz akreditovana predavanja, prezentacije, seminare i pokazne vežbe, ponuditi i aktuelna stručna medicinska saznanja i praktične obuke i iskustva iz stomatološke prakse i drugih grana medicine.

Ključni deo stručnog pratećeg programa Medidenta 2019. svakako će biti takođe već tradicionalna akreditovana predavanja iz oblasti dentala u organizaciji NEODENTA, ovog puta pod radnim nazivom “Stomatologija u očima vizionara”, sa eminentnim predavačima iz više evropskih zemalja. Kompanija ELPIDA MEDICAL je najavila popuste na akreditovane edukacije u oblastima mezoterapije, filera, PRP-a i hemijskog pilinga.

Svoj humani i humanitarni karakter, pored onog stručnog, Medident će i ove godine dokazati dočekujući posetioce brojnim promocijama, prezentacijama i akcijama, besplatnim pregledima, masažnim tretmanima, raznovrsnim pokaznim vežbama, kratkim promotivno-edukativnim programima i drugim korisnim uslugama iz različitih medicinskih oblasti.

Tako će firma ONIRIS predstaviti proizvod u vidu prilagodljive dentalne proteze koja komforno leči hrkanje i slip apneju, a BAVAKO će ponuditi stetoskope, za koje poslednjih godina vlada veliko interesovanje. “PLAVI KRUG” će besplatno meriti šećer u krvi, krvni pritisak i indeks biomase, te davati savete i edukacija za obolele od dijabetesa. Firma “FLOATING STUDIO SPOKOJSTVO” će predstaviti tretman opuštanja u specijalnim kabinama, koje simuliraju plutanje u moru, čime se smanjuje nivo stresa, a hormon sreće se, kažu, povećava i osam puta. INSTITUT ZA TRANSFUZIJU KRVI organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Zahvaljujući svojim komercijalnim, stručnim i edukativnim sadržajima, Medident će omogućiti poslovnim ljudima, medicinskim stručnjacima i posetiocima da na jednom mestu saznaju i razmene korisne informacije iz oblasti medicine i stomatologije, potvrđujući još jednom svoje mesto u vrhu regionalne ponude sajamskih manifestacija ove vrste.

Radno vreme Medidenta 10. i 11. oktobra je od 10 do 19 h, a 12. oktobra 10-18 h.

Cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara, za grupne posete 250 (grupne za studente i učenike stručnih škola 150), a parking je 150 dinara po satu. ♦

Foto Sajam