OPTIMIZAM PREMIJERA: ŽELEZARA ĆE POVEĆATI BDP

OPTIMIZAM PREMIJERA: ŽELEZARA ĆE POVEĆATI BDP

21/03/2015 Off By
“Za nas je najvažnije da se proizvodnja uvećava”, rekao je Vučić, ističući da je proizvodnja u februaru bila 65.000 tona, u martu više od 80.000 tona, a da očekuje da će u aprilu biti 95.000 tona, rekao je Aleksandar Vučić radnicima Železare Smederevo posle potpisivanja ugovora sa HPK Inženjerig

aleksandar-213
Ranka Čičak

PREMIJER Aleksandar Vučić izjavio je danas u Smederevu da će zaključenje ugovora sa holandskom kompanijom HPK Inženjerig i oživljavanje proizvodnje u Železari značiti povećanje bruto domaćeg proizvoda za najmanje za 0,8 odsto.
Uz napomenu da neće biti novih troškova za državu, jer postoje značajna sredstva u sirovinama, Vučić je rekao da novi menadzment ulaže i svoj novac u Železaru.
“Za nas je najvažnije da se proizvodnja uvećava”, rekao je Vučić, ističući da je proizvodnja u februaru bila 65.000 tona, u martu više od 80.000 tona, a da očekuje da će u aprilu biti 95.000 tona.
To će značajno uticati, kako je objasnio, na rast BDP, odnosno sledeće godine Srbija će imati najmanje 0,8 odsto veći BDP u odnosu na sadašnji.
“Moram da kažem da će se to osetiti u najboljem smislu u celoj srpskoj privredi. Železnice već nemaju dovoljno vagona za sirovinu koja se nabavlja, takođe i za čelik koji će se izvoziti i to su slatke muke za naše železnice i Jugoslovensko rečno brodarstvo (JRB) takođe”, kazao je Vučić.
Vučić je posle obilaska pogona sa visokom peći novinarima izjavio da je najvažnije da Železara proizvodi i da u njenom poslovanju nema novih troškova za državu. Smederevo će u roku od godinu dana biti grad sa najvećim primanjima u Srbiji, predvideo je Vučić.
Uz napomenu da neće biti novih troškova za državu, jer postoje značajna sredstva u sirovinama, Vučić je rekao da novi menadzment ulaže i svoj novac u Železaru. On je naveo da je, pod supervizijom HPK Inženjering, u februaru proizvedeno 65.000 tona čelika, da se u martu očekuje proizvodnja više od 80.000 tona, a u aprilu se nadaju da će biti premašeno 95.000, što će se, kako je ukazao, osetiti na rastu BDP, industrije i celokupne srpske privrede. Za sada je direktan efekat rast BDP najmanje 0,5 odsto, rekao je Vučić, dodajući da se već narednog meseca očekuje rast proizvodnje na 95.000 tona čelika. Prema njegovim rečima, pre nekoliko dana su uplaćena četiri miliona dolara dugovanje Železare Srbijagasu, a pokretanje proizvodnje biće veoma značajno za Železnice i za Elektroprivredu Srbije.Vučić je naveo da je država i dalje vlasnik Železare, ali će raditi zajedno sa kompanijom HPK, čiji menadžment želi da ostvari uspeh i apsolutno je posvećen tome da fabrika dobro radi. Na pitanje novinara šta će mu biti prvi potez, predstavnik HPK Džon Gudiš je rekao da mu je teško da to odmah kaže, ali je naglasio da mu je zadovoljstvo što je ponovo u Železari i da mu je taj posao, posle 40 godina, “još u krvi”. Jedva čekam da pokrenemo fabriku, rekao je on.
Premijer je zaključio da će formalno svi poslovi u vezi sa stupanjem novog menadžmenta biti završeni za nekoliko dana, ali da oni praktično od ponedeljka počinju da rade, dodajući da su mnogi već stigli u Smederevo sa svojim porodicama.<


EKONOMIJA

smederevo213SVEČANOST U ŽELEZARI U SMEDEREVU: VUČIĆ PORUČIO RADNICIMA DA IMAJU SIGURNU BUDUĆNOST

“Ovu šansu ne smemo da propustimo, svom snagom, znanjem i ljubavlju prema fabrici prionite na posao”, rekao je

 

piraterijaEU: POČINJE KAMPANJA „FALSIFIKATI KOŠTAJU VIŠE, KUPUJEM ORIGINALE!“

Većina ljudi nije svesna ozbiljnih rizika i šteta koje mogu prouzrokovati sebi i svojoj porodici kupovinom i korišćenjem

 

 

Sajam-automobila-48-BEOGRAD: OTVORENI 52 MEĐUNARODNI SALON AUTOMOBILA I 9. SAJAM MOTORA

Autoindustrija u Srbiji stara je 75 godina i spada u najveće pokretače sveukupne industrije. Ona je lani prihodovala

 

 

ekoOTVAREN SAJM EKO EKSPO 2015

Privredna komora Srbije je već pet godina partner ovog Sajma. Zelenima sada ostaje rad s Vladom Srbije, koja