SVEČANOST U ŽELEZARI U SMEDEREVU: VUČIĆ PORUČIO RADNICIMA DA IMAJU SIGURNU BUDUĆNOST

SVEČANOST U ŽELEZARI U SMEDEREVU: VUČIĆ PORUČIO RADNICIMA DA IMAJU SIGURNU BUDUĆNOST

21/03/2015 Off By
“Ovu šansu ne smemo da propustimo, svom snagom, znanjem i ljubavlju prema fabrici prionite na posao”, rekao je Vučić. On je naveo da želi da Železara Smederevo ostvari uspeh kao i Er Srbija, koja “nadleće sve aviokompanije u regionu”. “Želim da sutra možemo da pokažemo da imamo najuspešniju kompaniju u reigonu, čelicanu koja može da nabavlja najjefitnije sirovine i da svoj čelik prodaje po dobroj ceni”, rekao je Vučić

smederevo213
Ranka Čičak

PREMIJER Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Železari Smederevo i njenim radnicima osigurana budućost, a da je današnji dan veliki za taj grad, ali i celu Srbiju. Vučić je, posle potpisivanja ugovora sa novim menadžmentom Železare, holadnskom kompanijom HKP Inženjering, zahvalio pre svega radnicima koji su se istrajnošću, ljubavlju i posvećenošću Železari i poslu izborili za budućnost, naglasivši da će kompanija biti profitabilna, plate uvećane a zaposlenima sigurna radna mesta.
Uprkos tome što je bilo mnogo onih koji su želeli da se Železara ugasi, Vučić je naveo da će proizvodnja s prošlogodišnjih 560.000 tona ove godine biti udvostručena.
“Molim vas da budete vredni, posvećeni i da osvetlate obraz celoj Srbiji jer ovo nije važan i veliki dan samo za Smederevo, nego za celu Srbiju”, rekao je Vučić. On je zahvalio sindikatima i podsetio da su mu, kad ih je upitao šta misle o jednom vlasnika novog menadžmenta Dzonu Gudišu, sindikalci rekli da “nema šta da brine jer je Gudiš svetski šampion u apsolutnoj kategoriji”. “Sad ste u sigurnim rukama”, naveo je premijer dodao da će plate biti povećane, da će se raditi sve vreme i da će svi radnici ostati na svojim radnim mestima, a da broj radnika nikad neće ići ispod 5.120. Premijer je rekao da će ceo smederevski kraj nastaviti da se razvija.
“Ovu šansu ne smemo da propustimo, svom snagom, znanjem i ljubavlju prema fabrici prionite na posao”, rekao je Vučić. On je naveo da želi da Železara Smederevo ostvari uspeh kao i Er Srbija, koja “nadleće sve aviokompanije u regionu”. “Želim da sutra možemo da pokažemo da imamo najuspešniju kompaniju u reigonu, čelicanu koja može da nabavlja najjefitnije sirovine i da svoj čelik prodaje po dobroj ceni”, rekao je Vučić.
O sigurnoj budućnosti danas je govorio i direktor Železare Bojan Bojković:
“Vi i mi imamo sigurnu budućnost, sa čovekom kojeg znate iz prošlosti kao visokog profesionalca Dzona Gudiša i sa čovekom koji je u poslednjih godinu i po dana ginuo za Železaru i dao i srce i dušu da ovo uspe i ne ugasi se”, rekao je Bojković obraćajuci se radnicima.
Suvlasnik holandske kompanije HKP Inženjering Dzon Gudiš očekuje da će Železara biti uspešna podsetivši da je prvi put došao u Smederevo pre 13 godina i da je i tada imao viziju šta su njeni radnici sposobni da urade.
“Vraćam se posle 13 godina i opet imam viziju šta smo sposobni da uradimo. Nećemo provesti puno vremena u pričanju o tome šta ćemo učiniti nego ćemo jednostavno to učiniti. Dobra fabrika, dobri ljudi, bićemo uspešni”, rekao je Kamaraš.
Premijer je nakon zvaničnog obraćanja razgovarao sa radnicima i još jednom im zahvalio što u prethodnom periodu nisu “samo kukali za plate”, već su se borili za Železaru, a oni su zahvalili premijeru i vladi na angažovanju kako bi železara nastavila da radi.<


EKONOMIJA

piraterijaEU: POČINJE KAMPANJA „FALSIFIKATI KOŠTAJU VIŠE, KUPUJEM ORIGINALE!“

Većina ljudi nije svesna ozbiljnih rizika i šteta koje mogu prouzrokovati sebi i svojoj porodici kupovinom i korišćenjem

 

 

Sajam-automobila-48-BEOGRAD: OTVORENI 52 MEĐUNARODNI SALON AUTOMOBILA I 9. SAJAM MOTORA

Autoindustrija u Srbiji stara je 75 godina i spada u najveće pokretače sveukupne industrije. Ona je lani prihodovala

 

 

ekoOTVAREN SAJM EKO EKSPO 2015

Privredna komora Srbije je već pet godina partner ovog Sajma. Zelenima sada ostaje rad s Vladom Srbije, koja

 

 

 

brendBIRAMO NAJBOLJE BRENDOVE – JEDANAESTI PUT

  Za najbolje robne i korporativne brendove u 24 kategorije mogu da se kandiduju sva preduzeća koja posluju