KONCERT NA KOLARCU: 120 godina Ansambla „Stanislav Binički“

KONCERT NA KOLARCU: 120 godina Ansambla „Stanislav Binički“

25/09/2019 Off By BERB

 

U okviru obeležavanja jubileja, Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ održaće koncert – rok simfoniju u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u četvrtak 26. septembra 2019. godine u 20 časova.


Na programu koncerta su vanvremenski pop i rok hitovi u simfonijskoj obradi, u izvođenju Ansambla „Binički“ i Mešovitog hora Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, a nastupiće i solisti Jadranka Jovanović, Tijana Dapčević, Bojana Stamenov, Tanja Jovićević, Momčilo Bajagić, Bora Đorđević, Kiki Lesandrić, Dejan Najdanović Najda, Dušan Svilar i Nikola Mijić. Ansamblom će dirigovati maestro Vojkan Borisavljević.

Preteča Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane bio je Beogradski vojni orkestar kojeg je 26. septembra 1899. godine osnovao čuveni srpski kompozitor Stanislav Binički, čije ime Ansambl danas s ponosom nosi. Binički je tvorac prve srpske opere „Na uranku”, kao i proslavljenog „Marša na Drinu” te brojnih dela klasične muzike koja za motiv imaju melos s naših prostora.(Press i foto MO)♦