SKUPŠTINA SRBIJE: IZGLASAN ZAKON O TERORIZMU

SKUPŠTINA SRBIJE: IZGLASAN ZAKON O TERORIZMU

20/03/2015 Off By
Zakon predviđa da Vlada jednom godišnje na predlog ministra finansija, a po mišljenju nadlenih, proveri opravdanost stavljanja na listu

skupstina203
Ranka Čičak

RASPRAVLJAJUĆI o amandmanima na Zakon o terorizmu, poslanici opozicije Skupštine Srbije bili su mnogo stroži od kolega na vlasti, alii im amandmani nisu prošli.
Zoran Živković kaže da ništa nije preveliko opterećenje kada je terorizam u pitanju. Zato je važno kako se vlast ponaša prema osobama koje su na listi mogućih terorista:
Zakon predviđa da Vlada jednom godišnje na predlog ministra finansija, a po mišljenju nadlenih, proveri opravdanost stavljanja na listu . Gospodin Pavičević i ja smatramo da to treba raditi 2 puta godišnje. Ali, Vlada je to odbila s obrazloženjem da joj predstavlja veliko operećenje. Da li je ovo Vlada penzionera, ili ljudi koji su na letovaju, pa se plaši opterećenja? Mislim da je ovo posao koim treba da se bavi Vlada, a ne neki zamenici ministara ili savetnici iz raznih zemalja.
Gordana Čomić plaši se da politika ne bude umešana s pravljenjem lista:
-To kako se jedno isto ime stavlja i skida sa liste terorista, u zavisnosti je od pomeranja centara moći u regijama. To pokazuju izveštaji iz sveta.
Marko Đurišić smatra da treba tačno definisati obaveze banaka, osiguravajućih društava i drugih finansijskih organizacija u slučajevima kad naiđu na klijenta sa ove luste:
– Što se tiče naših iskustava s organizovanim kriminalom i terorizmom, ona su dobro poznata našim ljudima.Država Srbija je za vreme naše vlasti završila saradnju s Haškim tribunalom.U to vreme je naša država razotkrila veliku mrežu trgovine narkoticima, koja se merila stotinama miliona evra. A rezultati sadašnje Vlade su takvi, da je najveći diler označen od strane premijera bio u pritvoru tri meseca za neki sitan poreski prekršaj, a sada je slobodan građanin, putuje po svetu i ne znamo čime se bavi.
Na ovo je odgovirio Veroljub Arsić (SNS)i podsetio demokrate na kriminal u Agrobanci. <


SRBIJA

 

psiSKUPŠTINA SRBIJE: POSLANIČKA PITANJA

  Gordana Čomić: da li je odluka o učešću vojske u spasavanju i upotrebi helikoptera donesena usmeno ili

 

 

 

dusan193UKLANJANJE PREDRASUDA PREMA OSOBAMA SA INVALIDITETOM

Danas sam uputio inicijativu ministru Srđanu Verbiću i očekujem narednih dana da imamo sastanak s ministrom na kome

 

 

skup183SEDNICA SKUPŠTINE SRBIJE: RASPRAVA O TERORIZMU

Obrazlažući nove zakone, ministar Dušan Vujović je rekao da Zakon o ograničavanju raspolaganja imovinom u cilju sprečavanja terorizma

 

 

thumb-502-228PREDSEDNIK BUGARSKE ROSEN PLEVNELIJEV U BEOGRADU

  Nikolić je zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Bugarske Rosenom Plevnelijevom, koji se nalazi u poseti Srbiji,