NENAD ČANAK: Vuk Jeremić otkrio pravo lice – cilj bojkota je sprečavanje sporazuma Srbije i Kosova

NENAD ČANAK: Vuk Jeremić otkrio pravo lice – cilj bojkota je sprečavanje sporazuma Srbije i Kosova

21/09/2019 Off By BERB

 

Nenad Čanak, lider LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine u potpunosti razume i saglasna je sa svima onima koji smatraju da uslovi za izbore u Srbiji nisu ni izbliza demokratski. Ali upozorava javnost da pojedine partije iz samoproklamovane “prave opozicije” očigledno žele da bojkotuju izbore kako bi po svaku cenu sprečile svaki nagoveštaj rešavanja kosovskog pitanja i tako onemogućile da Srbija konačno krene putem evroatlantskih integracija.

Maske su pale, kada je u pitanju Narodna stranka i njen lider Vuk Jeremić, koji je juče, povodom rešavanja pitanja Kosova, rekao da mora da se spreči plan priznanja Kosova kao nezavisne države: “To moramo da sprečimo, a najbolji način da to učinimo jeste da bojkotujemo izbore, jer će biti nelegitimne sve odluke tako uspostavljenih organa. Ko želi da Vučić prizna Kosovo, neka izađe na izbore, a ko ne želi, neka na dan izbora ostane kod kuće”, poručio je Jeremić.

Liga socijaldemokrata Vojvodine nije iznenađena ovakvom Jeremićevom izjavom, s obzirom na to da se sećamo njegovog angažmana na mestu ministra spoljnih poslova, a potom i njegovih aktivnosti na mestu predsedavajućeg Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Dobro se sećamo alkoholisanog Jeremića sa šajkačom i četničkom kokardom na glavi, dobro se sećamo Jeremića koji je, svesno provocirajući potomke žrtava ratova iz devedesetih godina prošlog veka, u zgradi Ujedinjenih nacija pravio četničku žurku.

Militantni velikosrpski nacionalizam uzrok je civilizacijske propasti u koju srlja društvo u Srbiji, jer ne želi da se odrekne mitomanskih snova. Liga socijaldemokrata Vojvodine nikada neće podržati one koji bi štetočinski nacionalizam Srpske napredne stranke da pobede, nažalost, još gorim nacionalizmom.

Takođe, nemoguće je a da se ne zapitamo u čijem interesu radi Vuk Jeremić, s obzirom da je zagovaranje statusa quo za Kosovo politika koja ide na ruku onim svetskim centrima kojima je u interesu stalno proizvođenje konflikata i podržavanje desnice i ultradesnice širom Evrope? Da li je Jeremiću i njegovim bojkotaškim partnerima glavni grad Srbije Beograd ili Moskva?

Liga socijalemokrata Vojvodine veruje da u frontu bojkotaških partija i pokreta ima i onih koje se iskreno zalažu za demokratizaciju zemlje. Međutim, šta onda one rade u društvu sada već dokazanih ruskih petokolonaša, poput Narodne stranke, Dveri, Milana Stamatovića i njima sličnih? Ukoliko se jasno ne ograde od takve politike, nema nam druge nego da smatramo da ni oni ne žele dobro Srbiji. Savez za Srbiju sve očiglednije dokazuje da je u stvari Savez za veliku Srbiju pod ruskim patronatom(Fotgo LSV).♦