BEOGRADSKI SAJAM: Stiže Grafima – čudesni svet sa “Više boje”

BEOGRADSKI SAJAM: Stiže Grafima – čudesni svet sa “Više boje”

20/09/2019 Off By BERB

Stevo Batić (Press Sajam)

Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije, 25-28. septembar 2019.Grafima 2019 – prvi jesenji sajam Beogradskog sajma

Sa istorijom dugom čak 41 godinu, Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije “Grafima” elitna je i ekskluzivna, najprestižnija i najsveobuhvatnija godišnjа regionalnа sajamskа manifestacija. Namenjena je promociji tehnoloških dostignuća u grafičkoj industriji, izdavaštvu, štampanim medijima dizajnu, reklamnoj, muzičkoj i filmskoj industriji. Takođe i u proizvodnji, doradi i preradi papira i brojnim drugim segmentima ovih privredno-umetničkih grana na srpskom i regionalnom tržištu.

U čudesni svet sa “Više boje” posetioce će i ove godine povesti više od 70 očekivanih izlagača različitih profila iz desetak zemalja. Predstaviće izuzetno raznovrsnu paletu mašina, uređaja i opreme za grafičku industriju, čak i kompletnih tehnoloških procesa, sirovina i repromaterijala za različite sektore grafičke i papirne industrije. Biće tu i najnovija originalna namenska softverska i ICT rešenja u ovim oblastima sa naglašenim kreativnim kapacitetima i potencijalima.

Akcenat stručnog i pratećeg programa Grafime 2019. stavljen je na tehnologiju štampe, grafički dizajn i reklamni materijal. Pored stručnih predavanja i prezentacija novih tehnologija i dostignuća od strane vrhunskih predavača i demonstratora, posetiocima je na raspolaganju kreativno nasleđe “Ulice kreativnih rešenja”, koja promoviše idejna rešenja iz oblasti grafičkog dizajna. “Berzа korišćenih mašina”, posebno je zanimljivа za one koji tek počinju posao u ovim propulzivnim privredno-umetničkim delatnostima.

Domaćin ovogodišnje Grafime je kompanija Europapier Dunav d.o.o., član grupacije Europapier, vodećeg dobavljača papira u 12 zemalja centralne i istočne Evrope i sa preko 50 skladišta širom regiona.

Već tradicionalni saputnik Grafime je Biro-Expo, međunarodni sajam informatičko-birotehničke opreme, orijentisan na potrebe u vezi sa kancelarijskim poslovanjem.

GRAFIMA i BIRO-EXPO održavaju se od 25. do 28. septembra u hali 4 Beogradskog sajma. Radno vreme sajmova biće od 10 do 18 časova. Cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara, a parkinga 150 dinara na sat(Foto Sajam).♦