MARKO ĐURIĆ, DIREKTOR: Albanci traže poslušne Srbe

MARKO ĐURIĆ, DIREKTOR: Albanci traže poslušne Srbe

19/09/2019 Off By BERB

 

 

Ranka Čičak

Direktor Kancelarije za Kosovo, Marko Đurić, na vanrednoj konferenciji za novinare optužio je Albance da vlast Srba na KiM žele da skrajnu na nekoliko načina:

-Zabranili su upotrebu srpskih dokumenata na narednim izborima, jer se nadaju da će tako njihovi puleni među Srbima zauzeti više mesta namenjenih za Srbe u novom parlamentu. Prete kaznama svim zaposlenm Srbima koji odbijaju da sarađuju s njima. Nažalost, ima Srba koji se ovim nezakonitim merama raduju. Jedna od mera je davanje poljoptivrednih kredita za glasove. Pitam međunarodnu zajednicu hoće li reagovati na ovaj opasan scenario u režiji Prištine.

Đurić je pozvao Srbe na KiM da se okupe oko srpske liste i poručio Albancima da im Srbi neće biti dekor i da neće dozvoliti da se u vlasti na KiM podmetnu ljudi lojalni i poslušni Albancima:

-Srbi se mogu svađati oko raznih stvari, ali samo među sobiom, a u ovako važnm stvarima moraju biti jedinstveni.

Na pitanje novinara kako komentariše izjave Đilasa da ima plan za rešavanje kosovskog problema, Đurić ironično odgovara:

-On problem rešava tako što srpsko albansko pitanje želi da premesti u vreme pre 2012 godine. To je vreme kada je priznato Kosovo, vreme nedela koje su napravili njegovi puleni koji su postavili granice na Brnjaku i Jarinju.

Zabranu da naši fudbaleri igraju na KIM, ocenjuje kao najflagrantnije kršenje slobode kretanja(foto: Kosovo online com).♦