EROL SALJIHU IZ FSK: Policija će sprečiti da Crvena zvezda igra sa Trepčom

EROL SALJIHU IZ FSK: Policija će sprečiti da Crvena zvezda igra sa Trepčom

19/09/2019 Off By BERB

 

Malo je verovatno da će Crvena Zvezda igrati na Kosovu, a ako do toga dođe to će biti propust kosovskih organa bezbednosti, poručio je sekretar Fudbalskog saveza Kosova, Erol Saljihu (Eroll Salihu).

Žrebom za šesnaestinu finala Kupa Srbije određeno je da FK Crvena zvezda u gostima igra protiv FK Trepča iz Kosovske Mitrovice, u Zvečanu 25. septembra.

Kao i letos, Fudbalski savez Kosova već je uložio žalbu FIFA-i i UEFA-i.

Fudbalski savez Kosova je letos uložio žalbu kod UEFA zbog toga što Trepča odbija da se takmiči u tamošnjem prvenstvu već igra u Srpskoj ligi Zapad.

„FIFA i UEFA bi trebalo da odmah momentalno zaustave učestvovanje klubova sa Kosova u sklopu takmičenja koja organizuje Fudbalski savez Srbije. Situacija će eskalirati ukoliko FK ‘Trepča’ bude zaigrala u Srpskoj ligi grupe zapad, što neće tolerisati Vlada, Policija i ostali državni zvaničnici“, naveo je tada u saopštenju FSK.

Osim toga, FSK zahteva od ovih međunarodnih fudbalskih organizacija da „primoraju“ Fudbalski savez Srbije da promeni svoj status kojim Kosovo predstavlja kao deo svog saveza (Foto: Gazeta Shshi).