OPERA NA VODI: Gvozdenom ogradom podeljeni Beograđani i “ugledni” gosti!

OPERA NA VODI: Gvozdenom ogradom podeljeni Beograđani i “ugledni” gosti!

15/09/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Opera na vodi, gala koncert solista, hora i orkestra Narodnog pozorišta, u subotu 14 septrembra bio je lep način da se još jednom podseti na 150 godina postojanja ovog pozorišta i 100 godina postojanja Opere.

 

Organizator, Beograd na vodi Belgrade Waterfront je najavio je na konferenciji za novinare ovu manifestaciju na Sava promenadi kao poklon Beograđanima i slobodan ulaz za sve.

Ulaz je zaista bio slobodan, ali je gledalište bilo podeljeno visokom gvozdenom ogradom na deo za VIP goste i deo za obične. Pozivnice za VIP poslate su gradskim i republičkim funkcionerima i ambasadama. Oni su svoje pozivnice podelili svojim službenicima i šefovima kabineta. Od republičkih funkcionera bio je samo državni sekretar za informisanje, Aleksandar Gajević sa suprugom, a oni su redovni posetioci pozorista i koncerata lepe muzike. Nisu došli čak ni pozvani ambasadori. Bili su tu samo sitni službenici pozvanih. Neki su žvakali gume, drugi trčali po izloženo vino Tikveša, dok se pevao Verdi.

A sa one strane ograde sedeli su nevažni građani koji su došli da uživaju u muzici. Bilo ih je skoro 5.000. Tamo se čulo kako glasno prate Sanju Anastasiju i hor dok pevaju Habaneru iz Karmen, sa horom pevaju Va pensiero iz Nabuka, Polovecke igre iz Kneza Igora, sa Vladimirom Andrićem ariju Figara, sa Dušanom Plazinićem- Nessun dorma iz Pučinijevog Turandota.Uživala je ta obična druge klase u divnom izvodjenju solista, hora i orkestra Narodnog pozorišta.

A ona VIP publika prve klase, žvakala je gumu, jer voli samo novokomponovani kič koji sluša na PINKU.

Sa ovom sramotom Narodno pozorište nema nikakve veze, jer je njegova upravnica, Ivana Vujić , pozvana samo kao gost(Foto Narodno pozorište).♦