SKUPŠTINA SRBIJE: Kako Alagići i Martinovići brane Vučića?

SKUPŠTINA SRBIJE: Kako Alagići i Martinovići brane Vučića?

12/09/2019 Off By BERB
Ranka Čičak

Kao Mrvica koja je u jednoj posleratnoj priči branila komandanta Broza, pa je priča ušla u sve udžbenike onog vremena, danas je u Skupštini Srbije poslanik Marko Atlagić po treći put branio predsednika Srbije i napadao njegove neprijatelje. Možda bi ostalo nezapženo, da nije po treći put izgovarao iste reči kao prva dva puta.

 

Prvo se požalio kako su mu zamerili što je vređao Jovu Bakića, a onda osuo po Bakiću seriju optužbi istim redosledom i rečima kao prva dva puta:

 

-Dao je studentu masterantu Filozofskog fakulteta temu:Uloga PINK -a i Hepija u stvaranju kulta vođe i analiza sadržaja gostovanja Aleksandra Vučića u emisijama Teška reč i Ćirilica. To je isto kao da ja dam svom studentu temu Uloga Filozifskog fakulteta u reprodukovanju kulta neznanja, prostakluka i intelektualnog primitivizma. Rekao je da je Vučić izmećar, da je od Parlamenta napravljena štala, da Vučić ima prijatelje koji trguju drogom i namešta im dravne poslove, da je oružana sila jedini način da se smeni vlast, da će opozicija pobediti tek kada bi sadašnja vlast plivala Savom i Dunavom, da je Vučić primitivan i da je rulja njegovo pravo okruženje.
Nekima se ovakva odbrana predsednika činila kao reklamiranje kleveta.Poslanik PUPS-a se usudio da prigovori:

 

-Potrošili smo juče i prekjuče mnogo vremena, slušjući stvari koje nisu na dnevnom redu. Razumem da je kritikovati potrebno. Ali, tri dana ponavljati istu stvar, od reči do reči, a da predsedavajući to dozvoli i ne upozori da treba da se govori o temi. Ne možemo ponavljati tri dana istu stvar po 30 minuta, a da se niko oko toga ne osvrne. Ja sam odlučio da to kažem, pa se izvinjavam. Molio bih da u buduće predsedavajući takve stvari ne dozvoli, jer gubimo na ugledu.

 

Na to je skočio šef poslaičke gupe SNS, Aleksandar Martinović. Rekao je da su mu sumnjivi poslanici iz PUPS-a, pošto njih Đilas, Obradović, Jeremić i drugi neprijatelji Srbije nikada ne kritikuju:

 

– A zašto vi ne branite Aleksandra Vučića? Pa vaš ministar sedi u Vladi Srbije zahvaljujući Vučiću. Ja znam da je Vučić velikodušan i da će, posle izbora, ponovo u Vladu Srbije prihvatiti i one koji ga nisu branili. Mi ćemo nastaviti da branimo predsednika. Ako ne pobedimo laži Đilasa, Boška i Jeremiča mi, nema ko da ih pobedi. Ja znam da, ako oni dođu na vlast, za mene , moju poridicu i sve nas, u ovoj zemlji više nema mesta.

 

Nesrećni poslanik iz PUPS-a je pokušao da se izvini i da kaže da nije mislio loše, ali ga mrvice koje brane komandanta i kad treba i kada je to po samog komandanta štetno – nisu razumele (Foto Jutarnji glasnik.info).♦