SKUPŠTINA SRBIJE: Mrvica brani komandanta!

SKUPŠTINA SRBIJE: Mrvica brani komandanta!

09/09/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Danas se u Skupštini Srbije raspravljalo o Predlogu zakona o dualnom modelu studija u visokom obrazovanju, ali je u tu temu poslanik Marko Atlagić uklopio uopšteni napad na opoziciju, podsećajući na sve klevete na račun predsednika Vučića.

Počeo je ocenom da je DOS degradirao visoko obrazovanje. Da se na tome zadržao, bilo bi dobro. Ali, on se obrušio na profesora Jovu Bakića i ponovio sve klevete koje je Bakić rekao o Vučiću:

– Bakić je svom studentu, masterantu na Filozofskom fakultetu dao temu – Uloga PIN-ka i Hepija u stvaranju kulta vođe i analiza sadržaja gostovanja predsednika Vučića u emisijama Teška reč i Ćirilica.To je isto kao da ja dam studentu temu- Uloga Filozofskog fakulteta u Beogradu stvaranju intelektualnog prostakluka.Pitam- koje je Bakić naučne izvore preporučio svom studentu?

U januaru 2014 godine, Bakić je izjavio da je Vučić izmećar Merkelove. To je isto kao da ja kažem da je docent Jovo Bakić najobičniji govnar Bila Klintona, Dragana Đilasa i Vuka Jeremića. U junu ove godine, pozvao je na napad na RTS rečima da se uperi cev u glavu i kaže – dajte mikrofon, preuzeli smo vlast. Bakić tvrdi da ova vlast bez sile neće otići, zato što je mafijaška. Stid vas bilo Bakiću. Dobili ste vlast preteći uličnim nemirima. Za tri meseca ste postali vanredni profesor. U junu ove godine Bakić je izjavio da je srpski parlament štala, da je intelektualni nivo ravan nuli i da bi on voleo da nas poslanike juri po ulicama. U martu ove godine izjavio je da predsednik Vučić ima prijatelje koji trguju drogom, a on njima namešta državne poslove. Bakić je rekao i to, da je oružana sila jedini način da se smeni vlast. U Utisku nedelje je rekao da će opozicija pobediti onda kada predstavnici ove vlasti budu plivali po Dunavu i Savi.
Posle Bakića, Atlagić je napao i reditelja Gorana Markovića:

-DOS je angažovao nekog Gorana Markovića, u narodu zvanog Bumbar, za profesora univerziteta.On je u julu ove godine rekao da je Vučić primitivna ličnost, a rulja je njegovo prirodno okruženje. U avgustu je rekao da nam je vlast teroristička i da izbore organizuje grupa bandita.Preporučujem ovom takozvanom reditelju da se pogleda u ogledalu i vidi jednog bumbara punog mržnje prema srpskom narodu, Vučiću.

U ovakvom stilu koji podseća na priču Mrvica brani komandanta, iz vremena Broza, Atlagić je nabrojao i sve klevete koje Rada Trajković izgovara o Vučiću. Cela njegova diskusije je danas u Skupštini nametnula pitanje, da li on podržava Vučićeve neprijatelje , pa želi da se njihove klevete što dalje čuju?(Foto RTS)♦