SZS U MEDVEĐI: Podrška onima koji će bojkotovati lokalne izbore

SZS U MEDVEĐI: Podrška onima koji će bojkotovati lokalne izbore

05/09/2019 Off By BERB

 

Informativna služba Saveza za Srbiju objavila je da su Lideri SzS obišli danas Medveđu i dali podršku ljudima koji su odlučili da bojkotom ovih izbora pruže otpor nasilju i nenormalnoj, nedemokratskoj situaciji u kojoj se izbori u Medveđi održavaju.

Boško Obradović, predsednik Dveri i predsedavajući SZS rekao je da su oni danas u Medveđi da bi potvrdili odluku SZS da ne izađe na lokalne izbore u Medveđi koji su lažni i unapred neregularni.

„Izbori koji se ovde održavaju su nastavak svega onoga što smo mogli da vidimo na izborima u opštini Lučani. Izbori u Srbiji više nisu izbori već prisilno glasanje ucenjenih i uplašenih.“ – rekao je on.

Obradović je govorio i o teškom stanju u kom se Medveđa nalazi pomenuvši i „rudnik Lece koji se pljačka godinama unazad, Sijerinsku banju koja je zaboravljena, kriminalnog predsednika opštine koji je za 4 godine jedino uradio proširenje svojih

Saša Paunović, zamenik predsednika Demokratske stranke ponovio je stav da u Srbiji nema uslova za održavanje fer i slobodnih izbora.

„Nema uslova za politički rad ni tamo gde SNS nije na vlasti.“ – rekao je on i dao primer da se u Paraćinu postavlja ozbiljno pitanje na sednici skupštine o tome da li su načelnik policijske uprave i poverenik SNS pozivali privrednike iz Paraćina, preteći im uništavanjem njihovog poslovanja ukoliko sarađuju sa javnim preduzećima u Paraćinu.

Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke istakao je da je Narodna stranka već donela odluku o bojkotu.

„Ono što se dešava ovih dana u Medveđi je još jedan pokazatelj da nema uslova za slobodne izbore.“ – rekao je on i istakao da se u takvom ambijentu ne možemo boriti redovnim političkim sredstvima, već moramo vanrednim.

Borko Stefanović, zamenik predsednika Stranke slobode i prvde napomenuo je da je SSP prvog septembra doneo odluku da bojkotuje izbore na proleće sledeće godine i da očekuje da se sve stranke iz SZS izjasne do 15. septembra.

„Ovo što se sada dešava u Medveći, e tako će izgledati lažni izbori na proleće. Batinaši, prisila, ucena…to nisu izbori.“ – rekao je Stefanović. On se zapitao kako je moguće da Vučić dođe ovde sa 100 autobusa a ne kaže ljudima u Medveđi „kada će minimalna plata biti 350 evra, ne kaže im šta pregovara o KiM i koliko Medveđe će dati nezavisnom Kosovu, ne kaže im kome prodaje banje. Niti im kaže kada će živeti bolje i kada će živeti normalno“(Foto SzS).♦