HITNA POMOĆ: Vučić posetio Zavod i obećao povećanje plata!

HITNA POMOĆ: Vučić posetio Zavod i obećao povećanje plata!

29/08/2019 Off By BERB

 

Ranka Čičak

Pošto je sa ministor zdravja, Zltiborom Lončarom i gradonačelnikom Beograda, Zoranom Radojičićem obišao beogradskii Zavod za hitnu pomoć, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić najavio je njegovu obnovu, a i povećanje plata lekarima i medicinskim tehničarima.

 

Radovi na modernizaciji treba da počnu za godinu dana. Biće sagrađen potpuno novi blok, a ukupna će se površina povećati za četiri puta.Tako će Beograd, posle 60 godina dobiti hitnu pomoć ravnu najmodernijim u svetu. Sve će koštati 60 miliona evra. Iz IPA fondova EU doći će 11 miliona, a 5 miliona će Beograd uzeti kredita iz Evropske banke za obnovu i razvoj.

Vučić je iskoristio priliku da obraduje sve – domaćine i okupljene novinare najnovijim podatkom da je nezaposlenost u Srbiji manja nego ikada – 10, 3 posto, a zaposlenost veća nego ikada- 49,2posto.

Najviše pitanja novinara odnosilo se na govorkanja oko hapšenja u RTS i tenka pred stadionom Crvene zvezde. Predsednik je pokazao fotografije slavnog tenka, koje pokazuju da se radi o običnoj maketi, koja nema nikakve veze sa asocijacijama na Vukovar.

Ponovio je ono što je već rekao na konferenciji za medije Nebojša Stefanovič. “Borna kola” koja su prevozila igrače od stadiona običan je “tamič”. Opkoljen je šper pločom. Hajka je zbog toga što opoziciji smeta napredak naše zemlje, koju su oni do sada samo pljačkali. Za mene kažu da sam doveden da priznam Kosovo, a vide da je naša vlast uspela da sve više zemalja povlači priznanje, dok je u vreme kada su oni vladali 10 država priznalo Kosovo.

Na pitanja o hapšenjima rukovodilaca bivših Đilasovih firmi, koji su sa radnicima iz propagande RTS, oštetili Javni servis,odgovorio da to nije propagandni predizborni trik, već kraj dugotrajne istrage, koja je pokazala koliko se novaca slilo u Đilasove kase. On je došao na vlast sa 70 miliona dinara i sve što je zaradio stekao je u vreme kada je bio na vlasti.

Zapisala sam jednu Vučićevu rečenicu, za koju mi se čini da najtačnije pokazuje njegovu ličnost:

– Mene ne zanima da kradem i da se bogatim. Želim da u istoriji bude zapisano šta sam sve uradio za moju zemlju(foto Sajt Predsednika).♦