“MILOŠ VELIKI”: Otvoren autoput od Obrenovca do Ljiga!

“MILOŠ VELIKI”: Otvoren autoput od Obrenovca do Ljiga!

18/08/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Autoput “Miloš Veliki” od Obrenovca do Ljiga otvoren je večeras govorom predsednika Aleksandra Vučića, vatrometom i folklorom. Predsednik Vučić zahvalio se Kini, čija je kompanija Šan don gradila dve deonice, ovog puta i predsedniku Kine Si Đinpingu zato što su Kinezi uradili u Srbiji sve ono što su obećali.

Rekao je da će u naredne četiri godine Srbija uložiti milijardu evra za izgradnju pet hiljada kilometara lokalnih i regionalnih puteva.

Danas je bio svečani dan ne samo za predednika veći i za ministarku Zoranu Mihajlović i sve srpske rukovodioce i novinare koji su novu trasu od Obrenovca do Ljiga prešli u otvorenim autobusima. Tu su bili i Milorad Dodik i predstavnik srpskog naroda u Crnoj Gori Andrija Mandić. Kako se na ovaj put čekalo 74 godine i u Srbiji i u Crnoj Gori, danas su ostvarena obećanja svih dosadašnjih rukovodilaca Jugoslavije i Srbije.

 

Iako nije bilo klasičnih pitanja i odgovora, novinari su zapitkivali usput sve što ih je zanimalo. Recimo da li je tačna kritika opozicije da je Beogradski univerzitet pao na Šangajskoj listi? Vučić je rekao da se pričaju razne gluposti.

 

Na pitanje šta traži Dodik na ovoj svečanosti odgovrio je pitanjem zar vi ne volite što je došao?

Novinarka Jovana Jovanić iz televizije Prva koja je postavila ovo pitanje insistirala je da joj predsednik odgovori da li su novi auto putevi deo predizborne kampanje? Rekao je da se putevi grade odavno, a da do izbora ima još vremena.

 

Novinare je interesovalo kako reaguje na hvale Gorana Bregovića koje je opozicija već kritikovala. Odgovorio je ponovo pitanjem “Da li je Bregović nešto slagao?” Rekao je da vidi nove autoputeve i fabrike, a i ceo naš narod to vidi.

Duž puta su nas očekivali proizvođaći vina, hrane a i turistički radnici tog kraja. Predsednik je kineskoj ambasadorki Čen Bo ponudio najbolja vina i predložio joj da pozove kineske trgovce da kupe naša vina jer su najbolja.

 

Naplata na novom autoputu počinje 1. septembra i koštaće 450 dinara.
Još dve novosti dobili smo na ovom putu. Prosečna plata će biti 500 evra a medicinskim tehničari će se povećati za 15 posto. Druga vest je da će Srbiju uskro posetiti predsednik Turske Erdogan i prisustvovati početku radova autoputa Beograd – Sarajevo.(Foto BERB)♦