DOBANOVCI 18. AVGUSTA: Svetski dan helikoptera

DOBANOVCI 18. AVGUSTA: Svetski dan helikoptera

13/08/2019 Off By BERB

Posle uspešno izvedene dve manifestacije 18. avgusta 2019. na helidromu u Dobanovcima održa će se treći Svetski dan helikoptera. Organizator je „Balkan Helicopters“, vodeća firma u regionu za helikopterski transport i pružanje usluga iz vazduha, organizuje

Svetski dan helikoptera je globalni događaj na kom se proslavlja kultura letenja helikopterom, njihova široka primena u spasilačkim misijama, gašenju požara iz vazduha, putničkom i medicinskom transportu kao i u brojnim drugim poljima. To je dan kada slavimo ovu veličanstvenu mašinu, njenu istoriju, ljude koji su je izumeli i unapredili njen rad, pilote, putnike i sve ljubitelje vazduhoplovstva.
Organizovanjem Svetskog dana helikoptera „Balkan Helicopters“ pridružuje se brojnim orgnaizacijama i kompanijama širom sveta koji obeležavaju ovaj datum.

S obzirom da su helikopteri prilično nepristupačni široj populaciji, ova manifestacija je od velikog značaja, pogotovo među mlađim uzrastima, gde imaju prilike izbliza da vide helikopter i bolje se upoznaju sa njegovim mogućnostima. Pored nekoliko različitih tipova helikoptera koje će posetioci imati prilku da vide, pripremili smo i raznovrstan program. Manifestacija počinje u 15 časova na Heliodromu u Dobanovcima kod Beograda.(Press i foto BH).