REAGOVANJE IZ LSV: Huškačka retorika Vuka Jeremića

REAGOVANJE IZ LSV: Huškačka retorika Vuka Jeremića

05/08/2019 Off By BERB

 

Milivoj Bešlin (LSV)

Liga socijaldemokrata Vojvodine osuđuje najnovije huškačke i ultranacionalističke izjave jednog od lidera Saveza za Srbiju Vuka Jeremića.

Pogubna je Jeremićeva retorika koja, bez trunke pijeteta, koristi i zloupotrebljava Jasenovac i njegove žrtve, a sve u svrhu unutarstranačke borbe u Srbiji. Kao dosledna antifašistička stranka, LSV neće dozvoliti Jeremiću ili bilo kome drugome da banalizuje i zloupotrebljava nevine žrtve fašističkog terora.

Pošto je sveden na nivo statističke greške u istraživanjima javnog mnjenja, Jeremić veruje da će govorom mržnje prema susednima narodima, Crnogorcima, Hrvatima, Albancima uspeti da ugrabi neki politički poen.

Posebno je moralno neprihvatljivo Jeremićevo takmičenje sa vladajućom partijom u nacionalizmu i uzavreloj retorici. Takvim svojim istupima, koji su duboko antievropski, koji šire mržnju i neprijateljstvo prema susedima, a Srbiju dodatno izoluju i udaljavaju od Evrope, Jeremić pokazuje svu ispraznost samoproklamovane „prave opozicije“, koja ne nudi nikakvu alternativu, već se takmiči sa naprednjacima u nacionalističkim konceptima.♦