MIHAJLOVICEVÁ I KIF O REGIONALNOJ SARADNJI I EVROPSKIM INTEGRACIJAMA

MIHAJLOVICEVÁ I KIF O REGIONALNOJ SARADNJI I EVROPSKIM INTEGRACIJAMA

18/03/2015 Off By
Mihajlovicevá je rekla da su infrastruktura i energetika oblasti koje najviše mogu da doprinesu boljem povezivanju zemalja Zapadnog Balkana. Kao primer ozbiljnog rada na unapređenju regionalne saradnje, ona je istakla delovanje zajedničke radne grupe Srbije i Albanije koja radi na pripremi projekata drumske i železničke infrastrukture

 

zorana183

Press služba Vlade

POTPREDSEDNICA Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dr Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Velike Britanije u Srbiji, Denisom Kifom o regionalnoj saradnji, infrastrukturnim projektima i pripremama za otvaranje pregovaračkih poglavlja u procesu pridruživanja EU.

Mihajlovicevá je rekla da su infrastruktura i energetika oblasti koje najviše mogu da doprinesu boljem povezivanju zemalja Zapadnog Balkana. Kao primer ozbiljnog rada na unapređenju regionalne saradnje, ona je istakla delovanje zajedničke radne grupe Srbije i Albanije koja radi na pripremi projekata drumske i železničke infrastrukture.

Istakla je da je Vlada Srbije posvećena završetku započetih projekata i radi na pripremi novih, kao što je pruga Beograd – Budimpešta u koji su uključene i zemlje članice EU i zemlje kandidati.

Ministarka i ambasador Britanije razgovarali su i o podršci Velike Britanije Srbiji u procesu evropskih integracija, a posebno pripremama za otvaranje pregovaračkih poglavlja 14 – transportna politika i 21- transportne mreže.
Takođe, bilo je reči i o nastavku ekonomskih reformi, gde su kao posebno značajni izdvojeni usvajanje Zakona o radu i Zakona o planiranju i izgradnji, kao i započeti proces fiskalne konsolidacije, podržan aranžmanom sa MMF-om, koji već daje prve pozitivne rezultate.

Mihajlovicevá je podvukla da je Vladi Srbije stalo da unapredi stanje u oblasti rodne ravnopravnosti, posebno kroz ekonomsko osnaživanje žena, i dodala da na tome već radi Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, na čijem je čelu.<


PROTOKOL

.

nikolic gasicNIKOLIĆ PRIMIO GAŠIĆA I DIKOVIĆA

  Sastanku su prisustvovali i Ranko Živak, komandant vazduhoplovstva i PVO, Jovica Draganić zamenik NGŠ, Slavoljub Janićijević zamenik

 

 

584202_ivica-DAČIĆ U ZAGREBU: INTERES SRBIJE I HRVATSKE JE DA SE UTVRDI SUDBINA NESTALIH LICA

  Šef srpske diplomatije razgovarao je danas i sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar – Kitarović. U razgovoru je

 

 

RAFAEL KANTONE, ALEKSANDAR VUCICVUČIĆ PRIMIO KANTONEA

Rafaele Kantone boravi u Srbiji kako bi preneo znanje i iskustvo iz oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i

 

 

Majkl KirbiMAJKL KIRBI: PITANJE IMOVINE DOĆI ĆE KASNIJE NA RED

Pitanje imovine će u jednom trenutku doći na red, ali u ovom momentu je za Srbiju i njen