SKUPŠTINA SRBIJE: Vlada odgovarala na pitanja poslanika!

SKUPŠTINA SRBIJE: Vlada odgovarala na pitanja poslanika!

25/07/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Iako su novinari očekivali da danas Radikali smaraju premijerku i ministre pitanjima o Ljajiću i Zorani Mihajlović, to se nije desilo.Na sednici su najzlonamernija pitanja Vladi došla od Đorđa Komlenskog i Đorđa Vukadinovića.

On je tražio da se razjasne napadi na N1, Novu S i Sport klub, pa ako se utvrdi da prave prekršaje da se time pozabavi sud.

Premijerka, Ana Brnabić je odgovorila da oni nisu registrovani u Srbiji, odnosno, da im Regulativno telo za elektronske medije REM nije dalo dozvole za pružanje medijske usluge:

-U tom smislu oni nisu domaći kanali. Registrovani su u Luksemburgu, a u Srbiji reemituju program. Ipak, svima nam je jasno da su to domaći kanali. Ja ne znam kako onda možemo da se pravimo ludi i da kažemo kako su domaći. Moje je mišljenje da oni koriste rupu u zakonu. Objavljuju domaći program s domaćim reklamama.Treba da se utvrdi odakle SBB dobija signal, recimo na TV N1. Svi beže od toga, jer, kada samo pipnete taj problem, svi vas optužuju da se mešate u slobodu medija.Ipak, SBB kao distributer medijskog sadržaja, ne poštuje zakone Srbije, naročito Zakon o elektronskim komunikacijama, koji kaže da numeraciju kanala određuje REM, pa RTS mora biti prvi kanal. SBB nacionalnu RTS stavlja na treće mesto. Na to REM može samo da podnese prekršajnu prijavu, ali moćni SBB ne haje za to.

Đorđe Vukadinović tvrdi da je afera oko omče za Srbiju lansirana iz provladinih krugova i traži od ministra Stefanovića da kaže da li postoji zavera svetskih krugova protiv nas.

Vukadinović je bio još neprijatniji kada je od Stefanovića tražio da pokaže indeks i prizna dali je ili nije završio fakultet.

Stefanović je odgovorio da ove laži o njemu lansiraju prijatelji Đilasa, koji startuju sa uvredama i lažima čim se pomene kako je Đilas zaradio svoje milijarde:

-Pitaju me ljudi kako Đilas i Jeremić nisu odgovarali? Odgovaram – zato što su upravo oni, dok su bili na vlasti, donosili zakone koji su to omogućavali.Tim ljudima u jednom delu naše istorije nije moglo da se kaže ništa. Bili su gospodari naših života. Neki su od Đilasa dobijali i batine kada su postavljali pitanja. Mnogi i danas ne smeju da ga pitaju kako je zaradio toliki novac koristeći svoj politički uticaj.♦