MINISTAR ĐORĐEVIĆ U BAOŠIĆIMA: I ove godine Crveni krst vodi klince na letovanje!

MINISTAR ĐORĐEVIĆ U BAOŠIĆIMA: I ove godine Crveni krst vodi klince na letovanje!

20/07/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Ministar za rad, zapošljavanje i socijalna i boračka pitanja, Zoran Đorđević i njegova pomoćnica za zaštitu osoba s invaliditetom, Biljana Barošević, posetili su danas odmaralište Crvenog krsta Srbije “Krista Đorđević” u Baošićima u Boki Kotorskoj.

 

Ministar je doneo lepe vesti:
-Pored 40 miliona dinara koje je Vlada odvojila za dosadašnje renoviranje odmarališta, daće se još toliko početkom iduće godine, kako bi se ovaj objekat potpuno uredio i bio našoj deci koristan u sledećih 30 godina. Ove godine u Baošićima letuje 2.000 mališana, a nameravamo da sezonu produžimo i na zimske mesece, tako da mogu da dolaze i bolesna deca kojoj je potreban morski vazduh. Za sve sam dobio podršku predsednika Aleksandra Vučića i njemu najviše treba zahvaliti za sve ovo.

Već sada svaka soba u odmaralištu dobila je svoje kupatilo, sređena je trpezarija, a naredne godine će biti renovirana i kuhinja, uvedeno grejanje na sunčane panele, renovirane sve instalacije, popravljen metalni krov, očišćena fasada.

Đordjević kaže da su dogodine izbori i da žuri da pomogne Baošićima i Crvenom krstu dok je još uvek ministar ovog resora:
-Meni je najvažnije da ostanem upamćen po dobrom.
A ovaj će ministar sigurno ostati zapamćen, jer je prvi koji j uspeo da odvoji novac za renoviranje ovog odmarališta, posle 30 godina.
Predsednik Crvenog krsta Srbije, Dragan Radovanović dodaje da novac za rekonstrukciju nije jedini koji je dala ove godine srpska Vlada:

-Ministarstvo je dalo još 20 miliona dinara za boravak 672 mališana iz najugroženijih sredina.
Danas je u odmaralištu bilo 247 dece iz enklava na KiM, Republiks Srpske, korisnika narodnih kuhinja, najsiromašnijih mališana iz Beograda, Odžaka i Ljiga, za koje su Beograđeni uplatili donacije, zatim 50 siromasnih mališana iz Beograda, Mionice i Srbobrana za koje je letovanje uplatila kompanija JUPOL.

Do kraja sezone stići će 300 dece Crvenog krsta Kosova i Metohije,100 iz Sremske Mitrovice, 75 iz Novog Sada, 75 iz Miloševca, po 50 iz beogradskog doma u Zvečanskoj, Vranja, Kraljeva, Stare Pazove. Po tridesetak mališana stižu iz Subotice, Prijedora i Titela, a letovanje je zaslužilo i dvadesetoro dece koja su pobedila na konkursu Krv život znači.

 

O svih 2.000 mališana u Baošićima će brinuti ukupno 55 edukovanih mladih volontera iz 20 organizacija srpskog Crvenog krsta. Dolaze iz beogradskih opština Starog Grada i Voždovca, zatim iz Vranja, Gornjeg Milanovca, Gračanice, Zrenjanina, Zubinog Potoka, Inđije, Kovina, Kosovske Mitrovice, Kraljeva, Mionice, Negotina, Novog Sada, Pančeva,Rume, Silajnca, Ćićevca, Šapca i Štrpca.♦