TRAŽI GA HAG: Ramuš Haradinaj podneo ostavku

TRAŽI GA HAG: Ramuš Haradinaj podneo ostavku

19/07/2019 Off By BERB

 

Ramuš Haradinaj podneo je ostavku na sednici vlade. Pročitao je pismo ostavke, a to je kasnije potvrdio na konferenciji za novinare. Razlog, kako je naveo, je poziv za saslušanje u Hagu.

Na kraju sastanka vlade, najavio je da je ostavka neopoziva. Razlog je poziv od Specijalnog suda kao osumnjičeni, prenosi prištinski dnevnik “Koha Ditore”.

 

U pisanom teksu ostavke, Haradinaj navodi da će takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine i dalje ostati: “Nakon ove ostavke mandat vraćam narodu, vi ste prvi koje sam obavestio. Vlada zemlje nastavlja da obavlja svoje funkcije bez stvaranja vakuuma, službeno ću obavestiti sve relevantne institucije, uvek ću biti veran domovini. Bila mi je čast služiti zemlji. Ostavka je neopoziva”, izjavio je i dodao da “odgovornost sada ide predsedniku da započne konzultacije za određivanje datuma izbora. Ponovno se nudim ljudima da bih zadobio njihovo poverenje. Nisam optužen, već ću samo ići na razgovor. Izaći ću na izbore i ja i moja stranka. Nisam mogao dalje da vodim državu i da budem na čelu vlade jer bih otežao Kosovu te sam stoga doneo ovu odluku”, rekao je Haradinaj(Agencije).♦