LICEULICE: Novi broj čeka čitaoce

LICEULICE: Novi broj čeka čitaoce

09/07/2019 Off By BERB

 

Dragi/e prijatelji/ce,

 

Leto je, vreme za lakše teme. Dozvolili smo sebi da malo mislimo i maštamo o sreći, njenim raznim oblicima i inkarnacijama kroz vekove, ali i – ne možemo baš sasvim da pobegnemo od sebe – društvenim preduslovima za ostvarenje nečeg naizgled tako neuhvatljivog kao što je lično zadovoljstvo. Srećom se bavimo i kroz anketu u kojoj učestvuju Olja Savičević Ivančević, Marko Tomaš, Ognjenka Lakićević, Nebojša Krivokuća i Lana Nikolić, kao i kroz izbor pesama koje se dotiču ove teme.

Priču svog života ovaj put je ispričao naš prodavac Bojan Tomašević, a donosimo i reportažu iz prostorija MNRO Zvezdara, naših dugogodišnjih partnera u prodaji koji rade na osnaživanju i osamostaljivanju osoba ometenih u razvoju.

Na povećanom broju strana, letnji dvobroj Liceulice donosi još niz zanimljivih tekstova. Po prvi put, rubrika Pismo meni mlađem obrađena je u formi stripa, i to perom velikog Boba Živkovića! Pričali smo i sa Srđom Anđelićem – Mjehurom Ubicom, posetili festival Dev9t, bili na predstavama Reflektor teatra, čitali feministički vodič „Draga Idžeavele“ Čimamande Ngozi Adiči i još jednom rekapitulirali jugoslovensku alternativnu muzičku scenu.

Dragana Kojičić našim čitaocima objašnjava šta je to zemljana arhitektura, i kakav se festival sprema u avgustu u Mošorinu, a predstavljamo i aktivnosti NVO „Veza“, koja već godinama sa intravenoznim zavisnicima u Beogradu sprovodi zdravstveni program „smanjenja štete“.

Naslovnu ilustraciju, kao i odabrane ilustracije unutar broja uradila je Anđela Srejić, a u Liceulice galeriji predstavljamo fotografije Predraga Trokicića.

Potražite još danas svog Liceulice prodavca, ili se jednostavno pretplatite. Ako želite da nas podržite, možete i da donirate online ili na druge načine, ili da poručite nove majice nastale u saradnji sa Marijom Strajnić i njenim brendom Lovers.rs. Čitaoci koji žive u inostranstvu mogu da uplatu izvrše i Paypal-om!