TIVAT: Završen festival Mediteranske note – Strune koje nas spajaju

TIVAT: Završen festival Mediteranske note – Strune koje nas spajaju

01/07/2019 Off By BERB

Branka Conić

Fantastastičnim koncertom violiniste Robi Lakatoša i Crnogorskog simfonijskog orkestra, pod dirigentskom palicom Nade Matošević-Orešković, završen je muzički festival Mediteranske note – Strune koje nas spajaju.


Pred prepunom Sinhro halom u Porto Montenegru, u Crnoj Gori, sinoć su se publici obratili Neven Staničić, direktor Centra za kulturu Tivat i Aleksandar Bogdanović, Ministar kulture, koji je istakao značaj ovog festivala za razvoj kulturne i turističke ponude Crne Gore.

Ivan Vukčević, umetnički direktor festivala Mediteranske note istakao je da će i u budućnosti festival biti veran najkvalitetnijoj klasičnoj muzici i da će se potruditi da i narednih godina crnogorskoj publici predstavi vrhunske svetske umetnike.

Robi Lakatoš je nesvakidašnja pojava na svetskoj muzičkoj sceni. Umetnik koji raskošom svog talenta u klasičnoj, jazz i romskoj muzici – kreira autentičan stil muziciranja. Na programu završnog koncerta festivala su se mogla čuti popularna, jazz i klasična dela za violinu, čembalo, kontrabas i simfonijski orkestar.

Nakon koncerta, hrvatska dirigentkinja Nada Matošević – Orešković izjavila je da je bila opčinjena izvođenjem Robija Lakatoša i njegovih kolega. Posebno iznenađenje za publiku predstavio je violinski duo Robija Lakatoša i Roberta Lakatoša, mladog violiniste iz Novog Sada, u pratnji Crnogorskog simfonijskog orkestra čime je festival Mediteranske note zatvoren na najlepši mogući način.♦