SKUPŠTINA SRBIJE: Bliski susret poslanika i članova vlade!

SKUPŠTINA SRBIJE: Bliski susret poslanika i članova vlade!

27/06/2019 Off By BERB

Ranka Čićak

Premijerka Ana Brnabić elegantno se snašla među neprijatnim pitanjima koje su joj postavljali poslanici Skupštine Srbije. Najneprijatniji je bio Muharem Zukorlić. On tvrdi da je Bošnjačko nacionalno veće od 2010 godine sputano apsolutnim bezakonjem:

-Ovo trelo ne služi kolektivnim pravima bošnjačke nacionalne zajednice, već se koristi za personalnu i partijsku korist. Više puta smo se žalili nadležnom ministarstvu, ali pojedini funkcioneri podržavaju ovakvu situaciju.

Moje drugo pitanje odnosi se na put Novi Pazar – Sjenica. Zašto se kasni s izgradnjom? Treće pitanje se odnosi na izgradnju slobodne zone na Pešteru. Pre 10 godina najavljena je izgradnja projekta kolokvijalno poznatog kao Ljeskova siti. Ali, o tome više nema nikkvih informacija.

Ana je odgovorila da će u ponedeljak na konferenciji za novinare podneti izveštaj građanima šta je Vlada uradila u protekle dve godine:

– Vlada se ponosi što poštuje po najvećim svetskim standardima nacionalne manjine i osnažuje njihove nacionalne savete.To što radi Republika Srbija prevazilazi evropske standarde u poštovanju nacionalnih manjina. Što se tiče Bošnjačkog nacionalnog veća, pažljivo analiziramo šta se dešava, pre svega zbog nesrećnih izjava gospodina Zukorlića, koji Srbiju naziva najpogrdnijim imenima, govori da je Stefan Nemanja bio ratni zločinac… Nismo reagovali, jer to ne smatramo ozbiljnim izjavama. Čoveku koji je od 2008 do 2014 godine bio ministar u Vladi Srbije, u to vreme naša zemlja nije bila fašistička tvorevina. Nesrećno je imati ljude koji menjaju svoje mišljenje i izjave u zavisnosti od toga da li su na vlasti. Gospodin Ugljanin je najdrastičniji takav primer. Mi nećemo reagovati na provokacije zato što je to praktično jedino što u ovom trenutku gospodin Ugljanin želi. Ne želimo da se mešamo u rad Saveta nacionalnih manjina, dokle god to nije apsolutno neophodno. Što se tiče puta Tutin – Novi Pazar, malo se kasni, a očekujem da će se krenuti u izgradnju u julu ili avgustu. O slobodnoj zoni na Pešteru ću vas naknadno obavestiti, jer u ovom trenutku nemam tu informaciju.

Đorđe Vukadinović je pitao šta Zoran Đorđević radi na Maldivima, kada je to posao Ivice Dačića. Dobio je odgovor da je Zoran na Maldivima zamenjivao Dačića koji je bio zauzet.♦