53. BITEF: Počnimo ljubav iz početka

53. BITEF: Počnimo ljubav iz početka

26/06/2019 Off By BERB

 

Danas, 26. juna, održana je prva konferencija za medije povodom 53. Bitefa.
Ovogodišnji Bitef će se održati od 17. do 26. septembra pod sloganom Počnimo ljubav iz početka. Na konferenciji su se novinarima obratili Miloš Latinović, direktor Bitef teatra, Ivan Medenica, umetnički direktor Bitefa, Ivan Karl, sekretar za kulturu Grada Beograda, Jana Savić Rastovac, izvršna kreativna direktorka McCann Beograd i Daniela Spaseva, art direktorka McCann Skopje i autorka postera za ovogodišnji Bitef.


Na konferenciji je predstavljen koncept, selekcija, vizuelni identitet 53. Bitefa, kao i sponzori i prijatelji festivala. Sve predstave objedinjuje slogan Počnimo ljubav iz početka koji se podjednako referiše na obe njegove glavne linije, i estetsku i tematsko-problemsku. U deset dana trajanja festivala publika će moći da pogleda u okviru glavnog programa predstave iz Francuske, Nemačke, Belgije, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Nigerije, Brazila.

Podsetimo 53. Bitef svečano će otvoriti predstava Orest u Mosulu, jednog od najvećih reditelja današnjice Mila Raua. Predstave ovogodišnjeg glavnog programa će se pored beogradskih pozorišta izvoditi i u alternativnim prostorima koji će biti adaptirani za potrebe 53. Bitefa(Press Bitef-foto Nenad Šutić)♦