SKUPŠTINA SRBIJE: Da li želimo, ili ne da se dozna istina o posledicama NATO bombardovanja?

SKUPŠTINA SRBIJE: Da li želimo, ili ne da se dozna istina o posledicama NATO bombardovanja?

20/06/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Neka pitanja poslanika Skupštine Srbije danas su uzdrmala javnost. General Božidar Delić pita predsednicu da li mi želimo ili ne, da se dozna istina o posledicama zračenja posle NATO bombardovanja:

– Potrebna nam je nacionalna laboratorija s instrumentima koje nemamo, a košta oko 600 hiljada evra. Sa doktorima nauka sam došao do saznanja da su posledice zračenja katastrofalne i kod dece i kod odraslih.Pre 13 meseci formirana je i skupštinska komisija za ispitivanje delovanja osiromašenog uranijuma, ali ni ona nije uradila ništa.

Poslanik Vladimir Đurić pozvao je ministra obrazovanja, Mladena Šarčevića da podnese ostavku zbog afere oko polaganja male mature i objavljivanja rezultata testova na društvenim mrežama. Još teže pitanje postavio je Đurić ministru unutrašnjih poslova:

– Da li će ministar Nebojša Stefanović preduzeti nešto da se popravi Pravilnik o policijskim ovlašćenjima, koji je stupio na snagu 10. juna, a dozvoljava upotrebu suzavca, spreja, šokera i električne palice čak i na osobe koje su ranjene, krvare, na trudnice, srčane i mentalne bolesnike? Šta će biti i ko će biti kriv ako bolesnici ne izdrže ovakvu torturu?

Poslanici su saslušali izveštaj Miloja Obradovića predsednika Komisije za zaštitu konkurencije.Dok se Evropska komisija, a i ceo zapad brinu da je kod nas zaštite, konkurencije nema. Predsednik ove Komisije se hvali da smo po tom pitanju najbolji u Evropi:
– To su priznale čak i Hrvatska i Slovenija, koje su članice EU. Sa nama sarađuju najveće institucije, kao što je Federalna antimonopolska služba Ruske Federacije. Ovih dana potpisujemo memorandum o saradnji s kineskom komisijom, koja čak traži da obrazujemo njihove stručnjake.♦